5 φωτογραφίες »

Το πρωτότυπο χρησιμοποιεί σχέδιο δανειζόμενο από την Maserati Eldorado.

Η Maserati αφιέρωσε την MC20 στον Moss

1.688 Επισκέψεις στο άρθρο (14/5/2020)

Παίρνοντας έμπνευση από την κλασική Maserati Eldorado, η ιταλική φίρμα μέσω εικόνων έδειξε για μία ακόμα φορά ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο της MC20, το οποίο ωστόσο είναι αφιερωμένο στον Βρετανό οδηγό αγώνων Sir Stirling Moss, ο οποίος απεβίωσε πριν λίγο καιρό.


Για όσους δεν γνωρίζουν να πούμε πολύ γρήγορα πως η Maserati ετοιμάζει ένα νέο supercar που ονομάζεται MC20. Το μοντέλο επρόκειτο να παρουσιαστεί επίσημα μέσα στον Μάιο, όμως η πανδημία ανέβαλε την πρεμιέρα του ιταλικού αυτοκινήτου μέχρι τον Σεπτέμβριο. Την καθυστέρηση αυτή όπως φαίνεται εκμεταλλεύτηκε άριστα η εταιρεία και σήμερα μέσω εικόνων teaser παρουσίασε ένα πρωτότυπο που έχει κατασκευάσει προς τιμήν του βρετανού οδηγό αγώνων Sir Stirling Moss, ο οποίος απεβίωσε στις 12 Απριλίου 2020 σε ηλικία 90 ετών.
 
Το πρωτότυπο χρησιμοποιεί σχέδιο δανειζόμενο από την Maserati Eldorado, την οποία ο Moss οδήγησε στο ντεμπούτο της το 1958 στη Monza. Να σημειωθεί πως οι Maserati και Moss συνδέονται ακόμα και από τις Tipo 60 Birdcage, Tipo 61 και 300 S, τις οποίες είχε οδηγήσει ο θρυλικός οδηγός.
 
Περνώντας στην MC20 και στις νέες εικόνες το καμουφλάζ είναι αυτό που κυριαρχεί. Ωστόσο έχουμε μια πιο καλή οπτική του πίσω μέρους που μας φανερώνει εν μέρει το σχέδιο των φωτιστικών σωμάτων. Φυσικά το κυρίαρχο χαρακτηριστικό είναι το λογότυπο της Maserati που καλύπτει όλη την οροφή.
 
Από κει και πέρα αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι θα διαθέτει ένα V6 κινητήρα (ίσως με ηλεκτρική βοήθεια) ο οποίος έχει εξελιχθεί αποκλειστικά από τη Maserati. Παράλληλα δεν αποκλείεται την έκδοση με τον κινητήρα καύσης να ακολουθήσει και μία αμιγώς ηλεκτρική, ωστόσο αυτό μένει να φανεί.

Hyundai
OPEL