Η Mercedes Vision EQXX έκανε 1.008 χλμ. με μία φόρτιση!
12 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Mercedes Vision EQXX έκανε 1.008 χλμ. με μία φόρτιση!

5.767 Επισκέψεις στο άρθρο (14/4/2022)

Η Mercedes Vision EQXX είναι ότι καλύτερο έχει δημιουργήσει η γερμανική μάρκα σε ηλεκτρικό από άποψη αυτονομίας και το μοντέλο το επιβεβαίωσε στην πράξη ολοκληρώνοντας ταξίδι 1.008 χιλιομέτρων χωρίς να χρειαστεί φόρτιση!

1.008 χιλιόμετρα και είχε ακόμα 15% μπαταρία

Η αυτονομία θεωρείται για πολλούς η «αχίλλειος πτέρνα» των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και σε συνδυασμό με τις περιορισμένες υποδομές φόρτισης, συνθέτουν ίσως το βασικό θέμα συζήτησης για τη συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων. Ωστόσο, σε ότι αφορά το πρώτο σκέλος, του προβληματισμού αυτό δε φαίνεται να ισχύει στο ηλεκτρικό πρωτότυπο της Mercedes, Vision EQXX, που πραγματοποίησε ταξίδι 1.008 χιλιομέτρων χωρίς να χρειαστεί φόρτιση!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Από Γερμανία στη Γαλλία

Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρει η γερμανική μάρκα, η Mercedes Vision EQXX χρησιμοποιώντας δημόσιους δρόμους, όπως όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα ξεκίνησε από το Sindelfingen της Γερμανίας και έφτασε έως την παραλιακή πόλη Cassis της Γαλλίας. Το ταξίδι περιλάμβανε σημαντικές αλλαγές υψομέτρου, δρόμους με στροφές δύο λωρίδων κυκλοφορίας και αρκετά χιλιόμετρα στην Autobahn. Την ίδια ώρα που το αυτοκίνητο ταξίδευε μία ολόκληρη ομάδα μηχανικών παρακολουθούσε από τα γραφεία την πορεία του μοντέλου προκειμένου να συλλέγει πληροφορίες, ενώ ένας υπολογιστής είχε τοποθετηθεί σε μία EQB που εκτελούσε εικονικά την ίδια ακριβώς διαδρομή.

Μέση ταχύτητα 87,4 χλμ./ώρα

Μιλώντας συνοπτικά η διαδρομή που ακλούθησε ήταν Sindelfingen (Γερμανία), Gotthard Tunnel (Ελβετία), Μιλάνο (Ιταλία) και Cassis (Γαλλία). Ο συνολικός χρόνος του ταξιδιού ανήρθε σε 12 ώρες και 2 λεπτά, ωστόσο ο καθαρός χρόνος οδήγησης ήταν 11 ώρες και 32 λεπτά, καθώς στο ταξίδι πραγματοποιήθηκαν δύο 15λεπτες στάσεις για να αλλάξει ο οδηγός και να ελεγχθεί η πίεση των ελαστικών. Όπως προαναφέραμε τα χιλιόμετρα ήταν 1.008, η μέση ταχύτητα του ταξιδιού ήταν τα 87,4 χλμ./ώρα και η μεγαλύτερη τα 140 χλμ./ώρα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
Audi