H Porsche γιορτάζει τα 25 χρόνια της 996: Η γέννηση ενός θρύλου

H Porsche γιορτάζει τα 25 χρόνια της 996: Η γέννηση ενός θρύλου

1.399 Επισκέψεις στο άρθρο (21/11/2022)

Η πρώτη υδρόψυκτη Porsche ήρθε πριν από 25 χρόνια και αποτελεί ένα μοντέλο-ορόσημο για την γερμανική φίρμα.

Ήταν η αρχή κάτι μεγάλου

Τα 25 χρόνια από τότε που η Porsche έφερε στην αγορά την 911 (γενιάς 996) και δημιούργησε έναν πραγματικό θρύλο γιορτάζει η γερμανική φίρμα. «Ήταν η ώρα για να σπάσουμε τις παλιές συνήθειες» αναφέρει ο August Achleitner, επικεφαλής της Porsche στον τομέα του Σχεδιασμού Προϊόντων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μοιράζονταν τα ίδια μέρη Boxster και 996

Οι φίλοι της Porsche γνωρίζουν την στενή σχέση που είχε η πρώτη Boxster Roadster- με την κωδική ονομασία 986 και η Porsche 996. Στην πραγματικότητα, η σχέση τους ήταν τόσο στενή που τα δύο αυτοκίνητα μοιράζονταν πολλά μηχανικά μέρη. Επίσης, το εσωτερικό των ίδιων αυτοκινήτων ήταν ολόιδιο. «Η Porsche χρειαζόταν ένα αυτοκίνητο με χαμηλότερη τιμή, για να την βοηθήσει να πετύχει μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων. Αυτό οδήγησε στην ιδέα στο να μοιράζονται τα ίδια ανταλλακτικά η Boxster και η 996», είπε ο Achleitner.

Οι δυσκολίες

Ο Harm Lagaaij, ο επικεφαλής Σχεδιασμού της Porsche στη δεκαετία του '90, θυμάται πόσο έκπληκτος ήταν από αυτή τη στρατηγική. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο εκείνη την εποχή, ειδικά με ένα αυτοκίνητο τόσο εμβληματικό όσο η Porsche 911, να κατασκευαστεί ένα κεντρομήχανο roadster και ένα κουπέ με κινητήρα στον πίσω άξονα  με τον ίδιο τρόπο από μπροστά μέχρι την δεύτερη κολόνα του. Η Porsche χρειάστηκε να μεγαλώσει την ομάδα του Lagaaij στα 80 άτομα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
skoda