Η Tesla έβαλε τέλος στην κατασκευή του Model 2 των 25.000 ευρώ

3.060 Επισκέψεις στο άρθρο (8/4/2024)
Βλέπετε ανεπίσημα σχέδια του Tesla Model 2
2 Φωτογραφίες »

Βλέπετε ανεπίσημα σχέδια του Tesla Model 2

- Είδηση «βόμβα» από το Reuters.
- Η πλατφόρμα που θα το βάσιζε θα χρησιμοποιηθεί αλλού!
- Musk: «Το Reuters πεθαίνει».
- Το ντεμπούτο του υπολογίζονταν έως το 2025.

Είδηση «βόμβα» από το Reuters

Το πρότζεκτ που είχε για την κατασκευή του πιο προσιτού της μοντέλου, που ενδεχομένως θα είχε την ονομασία Model 2, τερμάτισε η Tesla. Την είδηση αυτή αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters, κάνοντας λόγο για αλλαγή πλάνου της μάρκας, κάτι που επιβεβαιώνεται και από πηγές κοντά στην εταιρεία.

Η πλατφόρμα που θα το βάσιζε θα χρησιμοποιηθεί αλλού!

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα του Reuters γίνεται λόγος πως το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό Tesla Model 2, το οποίο θα είχε αρχικό κόστος απόκτησης από 25.000 ευρώ δε θα κατασκευαστεί. Επικαλούμενο τρεις πηγές εξοικειωμένες με το θέμα, το Reuters υποστηρίζει πως το πρότζεκτ έχει καταργηθεί, καθώς η πλατφόρμα που ετοίμαζε η αμερικανική μάρκα για αυτό το ηλεκτρικό θα χρησιμοποιηθεί για μια σειρά αυτόνομων ρομποταξί, τα οποία θα παραχθούν σε χαμηλότερο όγκο.

Musk: «Το Reuters πεθαίνει»

Όταν τα ξένα Μέσα ενημέρωσης προσέγγισαν τον επικεφαλής της Tesla, Elon Musk για να πάρουν κάποια δήλωση, εκείνος αρκέστηκε απλά να πει μέσω ανάρτησης στο Χ (πρώην Twitter) πως: «Το Reuters πεθαίνει».

Το ντεμπούτο του υπολογίζονταν έως το 2025

Ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή περισσότερων πληροφοριών για το θέμα θυμίζουμε πως το Tesla Model 2 θα βασίζονταν σε μια νέα πλατφόρμα, η οποία θα μείωνε ακόμη και κατά 50% το κόστος παραγωγής και θα επέτρεπε στην εταιρεία να παράγει το νέο μοντέλο με πιο γρήγορο ρυθμό, συνδυαστικά με νέες γραμμές παραγωγής. Αναμένονταν πως το μήκος του αυτοκινήτου θα ήταν στα 4,4 μέτρα, ενώ στις αρχικές εκδόσεις θα εξοπλίζονταν με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και στις ανώτερες με δύο. Το εμπορικό του λανσάρισμα υπολογίζονταν πριν το 2025.

citroen
KIA