Η Xiaomi ξεκινάει τις παραδόσεις του πρώτου της αυτοκινήτου!

3.701 Επισκέψεις στο άρθρο (13/3/2024)
Η Xiaomi ξεκινάει τις παραδόσεις του πρώτου της αυτοκινήτου!
4 Φωτογραφίες »

- Έτοιμα τα πρώτα Xiaomi SU7.
- Μέσα στο μήνα ξεκινούν οι παραδόσεις.
- Αρχικά στην Κίνα, θα ακολουθήσουν και άλλες αγορές.
- Ηλεκτρικό με ισχύ έως 673 άλογα.
- Οθονάρα και μεγάλοι χώροι για τις αποσκευές.

Έτοιμα τα πρώτα Xiaomi SU7

Έτοιμη για να ξεκινήσει τις παραδόσεις του SU7, του πρώτου της δηλαδή αυτοκινήτου, είναι η Xiaomi. Ο τεχνολογικός γίγαντας, που έκανε άνοιγμα και στην αυτοκινητοβιομηχανία, ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει τις παραδόσεις αυτόν τον μήνα, ενώ η τιμολόγησή του θα ανακοινωθεί στις 28 Μαρτίου. Ηλεκτρικό με ισχύ έως 673 άλογα και οθονάρα 16,1 ιντσών, διαθέτει μεταξύ άλλων το SU7.

Ανακοινώνεται η τιμή του, περίπου στις 40.000 ευρώ

Για όσους δε θυμούνται η δε γνωρίζουν, στο τέλος του 2023 η Xiaomi προχώρησε στα επίσημα αποκαλυπτήρια του ηλεκτρικού της σεντάν, SU7, το πρώτο αυτοκίνητο που φέρει την υπογραφή της. Στόχος του κινεζικού κολοσσού δεν είναι μόνο να μπει στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά με το SU7 αποσκοπεί στο να ανταγωνιστεί αυτοκίνητα όπως  η Porsche Taycan, αλλά και το Tesla Model S. Η προσπάθεια αυτή λοιπόν της Xiaomi θα ξεκινήσει αρχικά από την Κίνα, όπου σε πρώτη φάση θα είναι διαθέσιμο το μοντέλο. 59 καταστήματα σε 29 πόλεις θα ξεκινήσουν να δέχονται παραγγελίες από τον τρέχοντα μήνα, αλλά η Xiaomi έχει σχέδια για παγκόσμιες πωλήσεις. Σε κάθε περίπτωση οι πρώτες τιμές για το SU7 αναμένεται να ανακοινωθούν στις 28 Μάρτη, με τα κινεζικά δημοσιεύματα να αναφέρουν πως η βασική του έκδοση θα ξεκινάει από περίπου 40.000 ευρώ. 

Ηλεκτρικό με ισχύ έως 673 άλογα

Το SU7 θα προσφέρεται με δύο κινητήρια σύνολα, τουλάχιστον αρχικά. Η πρώτη έκδοση είναι πισωκίνητη, αποδίδει 299 άλογα και 400 Nm ροπής και για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 5,28 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 73,6 kWh και προσφέρει αυτονομία 668 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τον κινεζικό κύκλο μετρήσεων CTLC (China Light-Duty Vehicle Test Cycle). Η δεύτερη και πιο ισχυρή έκδοση έχει όνομα Max, εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινήτηρες που στέλνουν ενέργεια και στους 4 τροχούς και αποδίδει συνδυαστικά 673 άλογα και 838 Nm ροπής. To SU7 Max επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 2,78 δευτερόλεπτα και η αυτονομία, κατά CTLC, φτάνει τα 800 χιλιόμετρα, χάρη στην μπαταρία των 101 kWh. Με 5 λεπτά φόρτισης, η μπαταρία γεμίζει με 220 χλμ. Για να φτάσει σε αυτονομία τα 390 χλμ. χρειάζεται 10 λεπτά φόρτιση και 510 χλμ. με μόλις 15 λεπτά. Το 2025 αναμένεται να κυκλοφορήσει και μία πιο ισχυρή έκδοση με ισχύ περίπου στα 680 άλογα.

Οθονάρα και μεγάλοι χώροι για τις αποσκευές

Στο εσωτερικό, την παράσταση κλέβει η κεντρική οθόνη των 16,1 ιντσών, ωστόσο αυτή δεν είναι η μόνη οθόνη με την οποία εξοπλίζεται το πρώτο Xiaomi αυτοκίνητο. Πίσω από το τιμόνι βρίσκεται ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 7,1 ιντσών αλλά και ένα τεράστιο Head-Up Display. Όσον αφορά στο πορτ-μπαγκάζ, η Xiaomi κάνει λόγο πως αυτό χωράει 517 λίτρα για αποσκευές, ωστόσο μπροστά στο καπό, υπάρχει και το λεγόμενο «frunk», το οποίο χωράει ακόμη 105 λτ. 

peugeot
test center