Η αναγέννηση του Ford Taunus 3.0S
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η αναγέννηση του Ford Taunus 3.0S

3.038 Επισκέψεις στο άρθρο (24/9/2015)

Tο Ford Taunus 3.0S γιόρτασε την αναγέννηση του στο Eifel Rallye Festival στα τέλη Ιουλίου, στο γραφικό χωριό Daun. Στο τιμόνι, όπως και τότε έτσι και τώρα, ο Michael Werner.

Το 1982, ο Werner οδήγησε το Ford Taunus εφοδιασμένο με ένα κινητήρα 3,0 λίτρων που απέδιδε 180 ίππους και κατέκτησε την έκτη θέση στη γενική κατάταξη του German Rally Championship. Κατά τη περίοδο αυτή, τα ειδικά μονοσωλήνια αμορτισέρ αέρα από τη BILSTEIN διασφάλισαν στο Taunus να κερδίσει μία πολύ καλή εικόνα στις δοκιμές του αγώνα παρά το σημαντικά μεγάλο βάρος του. Ο Werner υποστηρίχθηκε το 1979 από τη πρώην αγωνιστική ομάδα της BILSTEIN και τον επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων Hugo Emde.
Ο Mike Kranefuss, ως επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Ford, είχε εξίσου επίγνωση του ταλέντου του Michael Werner και ως εκ τούτου, η «τύχη» του ταλαντούχου οδηγού rally ήταν προγεγραμμένη. Από τότε και έπειτα, ο Werner οδήγησε όλη τη γκάμα των μοντέλων της Ford. "Το μόνο που μου γλίτωσε ήταν το Transit", θυμάται ο Werner, ο οποίος πλέον διαχειρίζεται την εταιρία εκτυπώσεων των γονέων του στο Kemnath. Ο Michael Werner γιόρτασε πολλές νίκες με το Taunus στο German Rally Championship το 1981 και το 1982 χάρης των αμορτισέρ από το Ennepetal.Όταν τελικά ο Werner τελείωσε τη σταδιοδρομία του το 1989, το Taunus εξαφανίστηκε μέσα σε ένα γκαράζ στο εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία. Το όχημα αυτό πωλήθηκε σε έναν αγοραστή στη Βαυαρία το 2000 και ο Werner κατάφερε να το αγοράσει και πάλι πίσω το 2008. Έτσι και φέτος, τίποτα δεν θα μπορούσε να αποτρέψει το 34χρόνων Taunus,το οποίο προσφάτως κοσμήθηκε με την καταχώριση H για κλασική αυτοκίνητα, από τη συμμετοχή του στο Eifel Rallye Festival, στο οποίο συμμετέχουν τακτικά πρώην μεγάλοι οδηγοί αγώνων, όπως είναι ο Walter Röhrl, ο Timo Salonen και ο Hannu Mikkola.Το σημείο εκκίνησης, το οποίο περιορίζεται σε 150 οχήματα, αποτελείται από 36 μάρκες και 92 διαφορετικούς τύπους οχημάτων που θα μας παρουσίασουν μια ποικιλία που δεν μπορεί να εξισωθεί οπουδήποτε. Ο Werner μαζί με τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου της Ford τον Wolfgang Sander καταπιάστηκαν με τα επιμέρους στάδια του αγώνα με εμφανή ευχαρίστηση. "Είναι μεγάλο συναίσθημα να είναι σε θέση να οδηγήσεις αυτό το αυτοκίνητο και πάλι, το οποίο φέρνει πίσω τόσες πολλές καλές αναμνήσεις". Ο Werner εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του προς τη BILSTEIN λέγωντας : "Τα αμορτισέρ δεν έχουν χάσει καθόλου τη δύναμη απόσβεση τους".

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

MIKRA VANS LEASING
VW CRAFTER LEASEPRO