Η πιο εξελιγμένη καρέκλα του κόσμου βρέθηκε και βρίσκεται στην αντιπροσωπία της Rolls-Royce.

Η τεχνολογία που ελέγχει τις κινήσεις της καρέκλας προέρχεται από ένα μαθηματικό τύπο.

H καρέκλα καλύπτεται από μαύρο δέρμα.

Η Elysium-R (αυτό είναι το όνομά της) λέγεται πως είναι η πιο εξελιγμένη καρέκλα του κόσμου.

Όποιος ενδιαφέρεται να προβεί στην αγορά της, πρέπει να ξέρει πως θα κληθεί να καταβάλει 38.000 λίρες (περίπου 43.000 ευρώ).

Η καρέκλα που μηδενίζει την βαρύτητα

3.664 Επισκέψεις στο άρθρο (9/1/2018)

Η πιο εξελιγμένη καρέκλα του κόσμου βρέθηκε και βρίσκεται στην αντιπροσωπία της Rolls-Royce. Όχι, δεν κάνουμε καθόλου πλάκα. Δείτε περισσότερα.

Η Elysium-R (αυτό είναι το όνομά της) λέγεται πως είναι η πιο εξελιγμένη καρέκλα του κόσμου, και θα βρίσκεται στην αντιπροσωπία της Rolls-Royce στο Λονδίνο μέχρι τις 19 Ιανουαρίου δίπλα από την ολοκαίνουργια Phantom.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρονται, το νούμερο ένα στοιχείο που κάνει αυτή την καρέκλα γραφείου να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες, είναι το γεγονός πως εκμηδενίζει την βαρύτητα. Με πιο απλά λόγια, είναι τέτοιο το στήσιμο της καρέκλας που όποιος κάθεται αισθάνεται σαν να βρίσκεται στον αέρα.
 
Από κει και πέρα η καρέκλα καλύπτεται από μαύρο δέρμα και στηρίζεται σε μία βάση από ανοξείδωτο χάλυβα και ενώ είναι εξοπλισμένη με χρυσό πλαίσιο, την ίδια στιγμή που τα χερούλια της είναι γεμάτα από γέλη (gel).
Τα χερούλια με τη γέλη μιμούνται την ποιότητα και την απαλότητα του ανθρώπινου δέρματος, ενώ ο μηχανισμός επίπλευσης της Elysium-R προέρχεται από χρόνια έρευνας πάνω στην κινησιολογία του ανθρώπινου σώματος, επιτρέποντας στους χρήστες να κινούνται σιωπηλά σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.
 
Η τεχνολογία που ελέγχει τις κινήσεις της καρέκλας προέρχεται από ένα μαθηματικό τύπο που γράφτηκε από τον σχεδιαστή της καρέκλας, Dr David Wickett και το μόνο που έχει να κάνει όποιος θέλει να βρει την πιο αναπαυτική ρύθμιση για τα δεδομένα του, είναι να πάρει τη στάση που τον βολεύει και όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν από μόνα τους.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως μόλις 18 μονάδες της Elysium-R θα κατασκευαστούν, ενώ όποιος ενδιαφέρεται να προβεί στην αγορά της, πρέπει να ξέρει πως θα κληθεί να καταβάλει 38.000 λίρες (περίπου 43.000 ευρώ).   

Mercedes
test center