Η κορυφαία Mercedes-AMG SL 63 S E Performance ήρθε με 816 άλογα!
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η κορυφαία Mercedes-AMG SL 63 S E Performance ήρθε με 816 άλογα!

62.746 Επισκέψεις στο άρθρο (12/12/2023)

- Με 816 άλογα και κολοσσιαία ροπή 1.420 Nm.
- Προσαρμοσμένα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά και αναβαθμισμένα φρένα.
- Σπορ εσωτερικό και infotainment προσαρμοσμένο στην υβριδική φύση της SL.
- Στάνταρ η τετραδιεύθυνση και η ενεργή ανάρτηση.

Με 816 άλογα και κολοσσιαία ροπή 1.420 Nm

Η νέα Mercedes-AMG SL 63 S E Performance έκανε πρεμιέρα, λαμβάνοντας τον τίτλο της πιο ισχυρής SL όλων των εποχών. 816 άλογα και 1.420 Nm ροπής πηγάζουν από ένα Plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Με αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης και τετραδιεύθυνση το νέο μοντέλο κάθεται στην κορυφή της γκάμας των εκδόσεων της SL.

Η πανίσχυρη Mercedes-AMG SL 63 S E Performance συνδυάζει έναν twin-turbo κινητήρα V8 4,0 λίτρων της Mercedes με ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Όπως προαναφέραμε ο συνδυασμός αυτός προσφέρει συνδυαστικά 816 άλογα και κολοσσιαία ροπή 1.420 Nm. Tο 0-100 χλμ./ώρα να γίνεται σε 2,9 δευτερόλεπτα πριν την τελική ταχύτητα των 317 χλμ./ώρα! Για όσους θέλουν περισσότερες λεπτομέρειες να πούμε πως ο κινητήρας V8 αποδίδει 612 ίππους από μόνος του, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 204 άλογα. Σε ότι αφορά την ηλεκτρική αυτονομία, αυτή προέρχεται από μία μπαταρία 6,1 kWh και ορίζεται στα 13 χιλιόμετρα.

Προσαρμοσμένα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά και αναβαθμισμένα φρένα

Η Mercedes-AMG προσαρμόζει τα ενεργά αεροδυναμικά χαρακτηριστικά της SL για το ηλεκτροκίνητο σύστημά της, συμπεριλαμβανομένου ενός ανθρακονημάτινου πτερυγίου στο κάτω μέρος του αμαξώματος πριν από τον κινητήρα. Αυτό μπορεί να επεκταθεί προς τα κάτω κατά περίπου 40 χιλιοστά σε ταχύτητα 80 χλμ./ώρα. Η μάρκα αναβαθμίζει επίσης το λογισμικό που ελέγχει την επεκτεινόμενη αεροτομή στο πίσω μέρος, δίνοντας της πέντε διαφορετικές γωνιές.

Αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα πέδησης με κεραμικά φρένα και 6πίστονες δαγκάνες μπροστά και μονοπίστονες πίσω, στο χρώμα του χαλκού. Τα δισκόφρενα είναι μεγαλύτερα από αυτά της στάνταρ SL με διάμετρο 420 χιλιοστά μπροστά και 380 πίσω. Οι ζάντες προέρχονται από την AMG και είναι 20 ιντσών. Εξωτερικά, άλλες μοναδικές πινελιές, περιλαμβάνουν το όνομα του μοντέλου που επισημαίνεται με κόκκινο χρώμα, τα σήματα E Performance στα φτερά και τα δύο ζευγάρια τραπεζοειδών απολήξεων της εξάτμισης.

Σπορ εσωτερικό και infotainment προσαρμοσμένο στην υβριδική φύση της SL

Στο εσωτερικό, η ηλεκτροκίνητη SL διαθέτει σπορ καθίσματα AMG, αλλά διατίθενται επίσης προαιρετικά bucket με ενσωματωμένα προσκέφαλα. Περιλαμβάνεται μονόχρωμο και δίχρωμο δέρμα Nappa. Το σύστημα infotainment MBUX διαθέτει επίσης συγκεκριμένες λειτουργίες για το υβριδικό σύστημα του αυτοκινήτου.  

Στάνταρ η τετραδιεύθυνση και η ενεργή ανάρτηση

Από κει και πέρα στάνταρ είναι η τετραδιεύθυνση, όπως φυσικά και το σύστημα τετρακίνησης AMG Performance 4Matic+. Τέλος, η Mercedes έρχεται επίσης με ανάρτηση AMG Active Ride Control. Κλείνοντας, η γερμανική φίρμα αναφέρει πως το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση έχει τέσσερα επίπεδα ανάκτησης και προσφέρει τη δυνατότητα οδήγησης με ένα πεντάλ.

EUROINS PASXA
NISSAN