Το σχέδιο δεν αποτελεί επίσημο προϊόν της μάρκας.

Η ολοκαίνουργια Skoda Octavia RS θα κάνει το ντεμπούτο της κάποια στιγμή 2020.

Ιδέα της νέας Skoda Octavia RS

5.492 Επισκέψεις στο άρθρο (13/1/2020)

Ενώ βρισκόμαστε στο περίμενε για να δούμε κάποια στιγμή τη νέα Skoda Octavia RS, ανεξάρτητος σχεδιαστής φρόντισε να δώσει μια πολύ καλή οπτική στην επερχόμενη ισχυρότερη έκδοση του best seller της τσεχικής μάρκας.


Το σχέδιο μπορεί να μην αποτελεί επίσημο προϊόν της μάρκας, όμως οι ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες του ανεξάρτητου σχεδιαστή, έχουν βασιστεί στα στοιχεία και τις εικόνες που έχουν υπάρξει μέχρι αυτή τη στιγμή. Φυσικά μεγάλη βοήθεια προσφέρει και ο σχεδιασμός της απλής Octavia που παρουσίασε κάποιους μήνες νωρίτερα η Skoda.
 
Ο σχεδιαστής λοιπόν έχει δώσει σκούρο θέμα στο μοντέλο, μίας και εκτός από το αμάξωμα το ίδιο χρωματικό μοτιβό διατηρούν, η γρίλια, οι αεραγωγοί και το κάτω μέρος του οπίσθιου προφυλακτήρα που φιλοξενεί τις δυο απολήξεις του συστήματος εξάτμισης. Οι ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών φαίνεται πως διατηρήθηκαν ακέραιες από το προηγούμενο μοντέλο.
 
Όπως η απλή Octavia, έτσι και η RS θα βασιστεί στην πλατφόρμα MQB, ενώ σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα αν και επίσημες πληροφορίες δεν υπάρχουν η έντονη φημολογία κάνει λόγο πως το μοντέλο θα έχει στη διάθεσή του ένα 2λιτρο TSI turbo τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης. Αυτό δε σημαίνει πως ο 2λιτρος πετρελαιοκινητήρας που βρίσκουμε και στο σημερινό μοντέλο θα πάψει να υφίσταται, συγκεντρώνοντας μεγάλες πιθανότητες να παραμείνει στη γκάμα. Παρών θα είναι και ένα plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης για πρώτη φορά, που θα συνδυάζει έναν 1,4 TSI κινητήρα με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και ένα αυτόματο κιβώτιο. Τέλος, αμφότερες οι εκδόσεις των hatchback και wagon θα συνεχίσουν να προσφέρονται από την τσεχική φίρμα, όπως και το σύστημα τετρακίνησης.
 
Η ολοκαίνουργια Skoda Octavia RS θα κάνει το ντεμπούτο της κάποια στιγμή 2020, ενδεχομένως σε ένα μεγάλο αυτοκινητιστικό γεγονός, πιθανότατα το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Mercedes
test center