Η νέα Mercedes-Benz E-Class Coupe 2018
12 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η νέα Mercedes-Benz E-Class Coupe 2018

Ιδού η νέα E-Class Coupe

6.374 Επισκέψεις στο άρθρο (14/12/2016)

Περίπου ένα μήνα πριν κάνει το ντεμπούτο της στο Detroit Auto Show, τον Ιανουάριο, η νέα Mercedes-Benz E-Class Coupe του 2018, αποκαλύφθηκε επίσημα μέσω φωτογραφιών.

Μεγαλύτερο, πιο ευρύχωρο, αλλά και πιο… sexy από τον προκάτοχό του, μοιάζει σε πρώτη ματιά, το νέο μοντέλο της Mercedes-Benz στη σειρά E-Class.

Οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 3 αναρτήσεων, αλλά και ενός μακρύ καταλόγου με προαιρετικά χαρακτηριστικά άνεσης, τεχνολογίας και ασφάλειας

Οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 3 αναρτήσεων, αλλά και ενός μακρύ καταλόγου με προαιρετικά χαρακτηριστικά άνεσης, τεχνολογίας και ασφάλειας

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Το νέο Coupe φέρει στην πινακίδα του το «brand» της E-Class, αλλά διαφέρει αρκετά τόσο από το νέο sedan, όσο και από το Estate της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, διαθέτοντας πιο κουπέ αναλογίες και μια πιο τολμηρή γραμμή στην οροφή του, όπου και δεσπόζει η εντυπωσιακή ηλιοροφή.
 
Παρότι όμως διαφέρει από τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς, δεν ισχύει το ίδιο και γενικότερα για τα αυτοκίνητα της Mercedes-Benz, καθώς μια πιο προσεκτική ματιά θα εντοπίσει αρκετές ομοιότητες με τις αντίστοιχες διθέσιες εκδόσεις τόσο στη C-Class της μικρότερης κατηγορίας, όσο και στη μεγαλύτερη S-Class.
 
Ειδικά με το κουπέ της C-Class μάλιστα, η ομοιότητα είναι μεγάλη και ουσιαστικά οι μόνες αλλαγές αφορούν λεπτομέρειες όπως το τρίτο πλαϊνό παράθυρο, τα πίσω φώτα και οι λιγότερο έντονες πλαϊνές γραμμές. 
Το εσωτερικό του πάντως, θυμίζει εν πολλοίς τη νέα σειρά E-Class, με εξαίρεση τους αεραγωγούς στην κονσόλα και τα πίσω καθίσματα, τα οποία και είναι ειδικά διαμορφωμένα για την Coupe έκδοση του νέου μοντέλου. Κατά τα άλλα, περιλαμβάνει και αυτή η έκδοση, το δίδυμο των διαθέσιμων 12.3-ιντσών οθονών, με την αριστερή να παίζει το ρόλο του πίνακα οργάνων και τη δεξιά να αποτελεί το σημείο όπου απεικονίζονται όλες οι λειτουργίες και υπηρεσίες του συστήματος infotainment. Οι δύο αυτές οθόνες ενοποιούνται μέσω ενός γυάλινου καλύμματος, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα ψηφιακό κόκπιτ, με εξαιρετικά ευδιάκριτες ενδείξεις και γενικότερα εντυπωσιακή παρουσία.
 
Όσον αφορά το μέγεθος του νέου Coupe, το μήκος του είναι στα 4.826 χιλιοστά, το πλάτος του στα 1.860 χιλιοστά και το ύψος του στα 1.430 χιλιοστά, γεγονός που το καθιστά αρκετά μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του, κατά 123 χιλιοστά στο μήκος, κατά 74 χιλιοστά στο πλάτος και κατά 32 χιλιοστά στο ύψος. Έτσι, σε συνδυασμό και με το μεγαλύτερο (κατά 113 χιλιοστά) μεταξόνιο των 2.873 χιλιοστών, η νέα E-Class Coupe προσφέρει πολύ περισσότερο χώρο για όλους τους επιβάτες.
 
Για την Ευρώπη, η Mercedes έχει επιβεβαιώσει τέσσερις εκδόσεις του νέου μοντέλου, συμπεριλαμβανομένης της E220d με τα 191 άλογα κι τον τετρακύλινδρο diesel κινητήρα 2 λίτρων, της E200 με τα 181 άλογα και της E300 με τα 242 άλογα, με αμφότερες να τροφοδοτούνται από έναν δίλιτρο τούρμπο κινητήρα βενζίνης. Επιπλέον, το E400 4Matic θα διαθέτει 328 άλογα και ένα διπλό τούρμπο κινητήρα V6 βενζίνης, όντας και το μοναδικό από τα 4 που δεν θα είναι πισωκίνητο, αλλά θα έχει κίνηση και στους 4 τροχούς.
 
Όλα τα μοντέλα πάντως, ανεξάρτητα από την αγορά και τον κινητήρα, θα είναι εξοπλισμένα με ένα στάνταρ 9G-TRONIC, εννέα-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, ενώ θεωρείται πιθανό η Mercedes να προσθέσει και άλλους κινητήρες για το νέο μοντέλο, όπως ο διπλός τούρμποκινητήρας V8 του E63 AMG που αποδίδει έως και 563 άλογα.
 
Παράλληλα, οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 3 αναρτήσεων, αλλά και ενός μακρύ καταλόγου με προαιρετικά χαρακτηριστικά άνεσης, τεχνολογίας και ασφάλειας.
 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα E-Class Coupe θα φτάσει σε εκθεσιακούς χώρους της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, το καλοκαίρι του 2017.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
NISSAN