4 φωτογραφίες »

Illyrian Pure Sport: Το πρώτο supercar από την Αλβανία

21.788 Επισκέψεις στο άρθρο (28/12/2020)

Aλβανός σχεδιαστής παρουσίασε την εξωτερική σχεδίαση που θα έχει το supercar που ετοιμάζει και δηλώνει πως η εταιρεία του Αrrera Automobili είναι έτοιμη να του δώσει σάρκα και οστά. Πώς σας φαίνεται;

Πριν από τρία χρόνια, o Qendrim Thaqi, Αλβανός σχεδιαστής, παρουσίασε ένα σχέδιο για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει ο διάδοχος της Porsche 918 Spyder. Τώρα, ο ίδιος άνθρωπος έχει βάλει σαν στόχο να κατασκευάσει το πρώτο του αυτοκίνητο κάτω από το όνομα Illyrian Pure Sport με σκοπό να γίνει το πρώτο αλβανικό supercar στην ιστορία.

Ο Qendrim Thaqi έχει ιδρύσει την εταιρεία Αrrera Automobili για αυτό τον σκοπό, σημειώνοντας μάλιστα πως σκοπεύει να αναλάβει ο ίδιος όλο το κομμάτι της σχεδίασης του αυτοκινήτου, ενώ για τα μηχανικά μέρη και την κατασκευή του, αναφέρει πως έχει ήδη δημιουργήσει δύο ομάδες ανθρώπων που θα αναλάβουν να φέρουν το αυτοκίνητο στην ζωή.

Ο Thaqi δεν παρέλειψε να αποκαλύψει κάποιες πληροφορίες για το μοτέρ που θα εγκατασταθεί στο μηχανοστάσιο του Ιllyrian Pure Sport. O κινητήρας θα είναι V8, θα έχει χωρητικότητα 6,2 λίτρα και θα αποδίδει 850 άλογα ενώ θα συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Τremec που θα στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Η μέγιστη τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου θα είναι 375 χλμ./ώρα ενώ το 0-100χλμ./ώρα θα γίνεται σε 2,7 δευτερόλεπτα.

Αυτή την στιγμή, το Illyrian Pure Sport δεν είναι τίποτα παραπάνω από κάποια ψηφιακά σχέδια. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι απίθανό να το δούμε σε λίγα χρόνια να παίρνει σάρκα και οστά.
 

NEO TRAFIC
skoda