To νέο Infiniti QX50 είχε παρουσιαστεί σε μια αρχική μορφή concept στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου, με την ονομασία QX Sport Inspiration Concept. Φαίνεται λοιπόν ότι η Infiniti εργάζεται εντατικά, προκειμένου να έχει έτοιμο το μοντέλο για την έκθεση του Detroit, η οποία θα γίνει σύντομα.
Το QX50, το οποίο αναμένεται να επιδειχθεί σε μία ακόμη concept μορφή, αλλά πολύ πιο κοντά σε χαρακτηριστικά παραγωγής, θα φέρει δύο τεχνολογίες που η Infiniti χρησιμοποιεί για πρώτη φορά.
Αρχικά, ο κινητήρας του μοντέλου θα είναι μια μονάδα μεταβλητής συμπίεσης με turbo, για τον οποίο η Infiniti ισχυρίζεται ότι θα είναι ο πρώτος κινητήρας τέτοιου είδους, που θα διατεθεί για μαζική παραγωγή. Ο κινητήρας θα «συνδυάζει την υψηλή απόδοση ενός υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα βενζίνης 2 λίτρων με την ροπή και την οικονομία ενός μοντέρνου κινητήρα diesel» και θα μπορεί να μεταβάλλει την συμπίεσή του από 8:1 μέχρι και 14:1. Για το QX50, αναμένεται ότι θα έχει απόδοση 272 ίππων και 390 Nm ροπής.
Επιπλέον, το μοντέλο αναμένεται ότι θα φέρει συστήματα «αυτόνομης υποστήριξης οδήγησης». Πιο αναλυτικά, η Infiniti δηλώνει ότι πρόκειται για συστήματα τύπου αυτόματου πιλότου, τα οποία ωστόσο δεν θα αντικαθιστούν τον οδηγό, αλλά θα συμπληρώνουν την ύπαρξή του παρέχοντας μια επιπλέον δικλείδα ασφαλείας.
Το νέο Infiniti QX50 αναμένεται ότι θα χρησιμοποιεί τον κινητήρα τοποθετημένο κατά μήκος και θα έχει κίνηση στους εμπρός τροχούς.