• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το CityAirbus αντλεί την έμπνευσή του από τα ελικόπτερα της Airbus. Μας δίνει μια πρόγευση για το πώς θα μπορούσαν να είναι τα ταξί του μέλλοντος.

Έχει σχεδιαστεί για κάθετη απογείωση/προσγείωση, ενώ θα οι μεγάλοι του έλικες θα κινούνται από ηλεκτρική ενέργεια. Μάλιστα, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα πλήρως αυτόνομο στο πιλοτάρισμά του όχημα.

Ιπτάμενο ταξί η Airbus

Διαβάστηκε από 2792 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/8/2017

Ανάμεσα στις λύσεις που εξελίσσει η Airbus για το κυκλοφοριακό πρόβλημα των σύγχρονων μεγαλουπόλεων, είναι και το CityAirbus, ένα ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί. Από ότι φαίνεται το μέλλον είναι πιο κοντά από όσο νομίζουμε…

 
Η Airbus θέλει να κατασκευάσει ένα στόλο από ιπτάμενα ταξί, στην προσπάθειά της να συμβάλει στη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις.

Η καινοτόμος εταιρεία εξελίσσει ένα μονοθέσιο ιπτάμενο όχημα και ένα μεγαλύτερο, το CityAirbus. Το πρώτο ονομάζεται Project Vahana και λέγεται  πως, προς το τέλος του 2017, θα δούμε τις δοκιμαστικές πτήσεις του πρωτότυπου οχήματος.

Σε ό,τι αφορά στο CityAirbus, αυτό αντλεί την έμπνευσή του από τα ελικόπτερα της Airbus. Μας δίνει μια πρόγευση για το πώς θα μπορούσαν να είναι τα ταξί του μέλλοντος. Έχει σχεδιαστεί για κάθετη απογείωση/προσγείωση, ενώ θα οι μεγάλοι του έλικες θα κινούνται από ηλεκτρική ενέργεια. Μάλιστα, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα πλήρως αυτόνομο στο πιλοτάρισμά του όχημα.
Τέλος, ο Jorg Muller, μέλος του τμήματος εξέλιξης του Airbus Group: «Η αγορά θα αναπτυχθεί γρήγορα, μόλις μπορέσουμε να παρουσιάσουμε τα πρώτα ιπτάμενα οχήματα στις μεγαλουπόλεις και καταστήσουμε σαφή τα οφέλη από τις ήσυχες μεταφορές, δίχως ρύπους και σε ανταγωνιστική τιμή». Λέτε το μέλλον να έφτασε ήδη;

 

COOL NEWS - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

περισσότερα »

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός