Το χρονικό πλαίσιο πάντως για το πότε αυτές οι τεχνολογίες θα μπορούν να επεκταθούν δεν έχει καθοριστεί.

Στο φως της δημοσιότητας έχει έρθει ένα έργο στο Jinan της Κίνας από την εταιρεία Qilu Transportation Development Group.

Κατασκευάζεται στην Κίνα «έξυπνος» δρόμος

2.461 Επισκέψεις στο άρθρο (13/4/2018)

Αυτή η νέα τεχνολογία θα μπορεί όχι μόνο να αλληλεπιδρά με το αυτοκίνητο και να προειδοποιεί τον οδηγό αλλά και να φορτίζει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Στο φως της δημοσιότητας έχει έρθει ένα έργο στο Jinan της Κίνας από την εταιρεία Qilu Transportation Development Group. Πρόκειται για ένα μέρος ενός αυτοκινητοδρόμου από τον οποίο περνούν καθημερινά 45.000 αυτοκίνητα, και στο οποίο η εταιρεία θέλει να τοποθετήσει στο οδόστρωμα τεχνολογία που θα μπορεί να αποθηκεύει την ηλεκτρική ενέργεια για να την χρησιμοποιεί στον φωτισμό της περιοχής και για να καλύπτει τις ανάγκες 800 σπιτιών που βρίσκονται εκεί κοντά.

Μάλιστα, οι στόχοι της εταιρείας δεν σταματούν εκεί καθώς θέλει να αποτελέσει η επένδυση της την βάση για να αναπτυχθούν τεχνολογίες όπου το οδόστρωμα θα αλληλεπιδρά με το αυτοκίνητο ενώ λέγεται πως υπάρχει και τρόπος να φορτίζονται ασύρματα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που περνούν από πάνω του.
 
Το χρονικό πλαίσιο πάντως για το πότε αυτές οι τεχνολογίες θα μπορούν να επεκταθούν δεν έχει καθοριστεί με το σημαντικότερο πρόβλημα πάντως, σύμφωνα με την εταιρεία, να είναι το μεγάλο κόστος παραγωγής και το μικρό ποσοστό ηλεκτρικών αυτοκινήτων που κινούνται στους δρόμους.

Ο ίδιος ο general manager της γερμανικής εταιρείας δήλωσε: «Aπό την πλευρά της τεχνολογίας, η φόρτιση δεν είναι πρόβλημα, γίνεται. Όμως οχήματα που μπορούν να φορτιστούν ασύρματα δεν είναι ακόμα διαθέσιμα».
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center