Kυκλοφοριακό χάoς: Τα έργα-λύσεις του υπουργείου Μεταφορών

Kυκλοφοριακό χάoς: Τα έργα-λύσεις του υπουργείου Μεταφορών

2.289 Επισκέψεις στο άρθρο (27/10/2021)

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιώργος Καραγιάννης, αναφέρθηκε στα έργα-απάντηση στο κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στις λύσεις που φέρνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αττικής αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Πρόκειται για έργα που θα γίνουν σε οδικούς άξονες αλλά και στο δίκτυο μέσων σταθερής τροχιάς, τα οποία «θα λύσουν πολλά από τα ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών και θα δώσουν πραγματική ανάσα στους Αθηναίους, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους», όπως είπε ο υφυπουργός.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Γραμμή 4 Μετρό και τραμ

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, ήδη ξεκίνησαν τα έργα της Γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας, με τους 15 σταθμούς ενώ τόνισε επίσης πως την ίδια στιγμή επεκτείνεται η Γραμμή 3 προς Πειραιά, που θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2022 με τρεις νέους σταθμούς στα Μανιάτικα, τον Πειραιά και το Δημοτικό Θέατρο. Σημειώστε και ότι τις επόμενες μέρες θα δοθεί σε λειτουργία και το Τραμ στον Πειραιά.

Νέος Προαστιακός Δυτικής Αττικής

Επίσης, αναφέρθηκε και «στο νέο Προαστιακό Δυτικής Αττικής, μιας περιοχής ιδιαίτερα δυναμικής οικονομικά που ως τώρα ήταν εκτός συγκοινωνιακού χάρτη, αλλά και τα νέα έργα τρένου προς Ραφήνα και Λαύριο».

Έργα στην Λεωφόρο Κύμης

Ο κ. Καραγιάννης υπογράμμισε πως προχωρά η σύνδεση της Λεωφόρου Κύμης με την Εθνική Οδό. Το έργο που θα δημοπρατηθεί στο τέλους του έτους και «θα εξυπηρετεί καθημερινά 30.000 οχήματα, ώστε να βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του κόμβου της Μεταμόρφωσης που σήμερα δημιουργεί καθυστερήσεις σε μεγάλο μήκος». Τόνισε δε και τα «εξίσου σημαντικά έργα νέων επεκτάσεων της Αττικής Οδού που βρίσκονται στη φάση του σχεδιασμού και θα έρθουν στο προσκήνιο με το νέο έτος». 

Παράλληλα, χαρακτηρίστηκε έργο Εθνικού Επιπέδου την σύνδεση της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω με την Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, η οποία μαζί με την αναβάθμιση του ανισόπεδου Κόμβου Σκαραμαγκά, θα αποσυμφορήσουν την κίνηση των οχημάτων στη Λεωφόρο Σχιστού, τη Λεωφόρο Αθηνών και θα βελτιώσουν πολύ την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό.

Μετρό Θεσσαλονίκης και Flyover

Ερωτηθείς για τα έργα της Θεσσαλονίκης, ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι στο τέλος του 2023 η πόλη θα έχει Μετρό. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι αμέσως μετά την κύρια γραμμή, θα δοθεί σε λειτουργία η επέκταση προς Καλαμαριά, ενώ παράλληλα προχωρούν οι πρόδρομες εργασίες για την επέκταση στα δυτικά και οι μελέτες προς το αεροδρόμιο. 

Όσο για την νέα Περιφερειακή, το γνωστό Flyover, ο υφυπουργός τόνισε ότι στο τέλος του έτους θα γίνει γνωστός ο προσωρινός ανάδοχος για το έργο. «Η Θεσσαλονίκη θα γίνει επιτέλους ένας σύγχρονος διεθνής συγκοινωνιακός κόμβος» τόνισε ο υφυπουργός.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
test center