Η Ferrari πριν από λίγο διάστημα παρουσίασε την πιο ισχυρή και την πρώτη plug-in υβριδική, SF90 Stradale.

Λεπτομέρειες της νέας Ferrari SF90 Stradale (+vids)

1.551 Επισκέψεις στο άρθρο (21/6/2019)

Η Ferrari πριν από λίγο διάστημα παρουσίασε την πιο ισχυρή και την πρώτη plug-in υβριδική, SF90 Stradale και μέσω τριών βίντεο που δημοσίευσε θέλησε να περιγράψει λεπτομερώς το υβριδικό σύστημα και τη δυναμική του οχήματος.

Όπως τα περισσότερα plug-in σήμερα, έτσι και η SF90 Stradale μπορεί να οδηγηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Το supercar μπορεί να καλύψει μέχρι και 25 χιλιόμετρα χωρίς να καταναλώσει καύσιμο (eDrive mode), ενώ από τη στιγμή που ο κινητήρας είναι σε λειτουργία (Performance mode) εκτός του να κινεί το μοντέλο, δίνει προτεραιότητα και στη φόρτιση της μπαταρίας. Το Qualify mode αποδεσμεύει την πλήρη ισχύ του κινητήρα για να περάσει με τη σειρά της στους τέσσερις τροχούς, ενώ το hybrid mode δίνει έμφαση στην αποτελεσματικότερη λειτουργία.
 
Το υβριδικό σύστημα στο SF90 Stradale βασίζεται σε τρεις ηλεκτροκινητήρες και έναν κινητήρα καύσης V8 4,0 λίτρων. Από ένα ηλεκτρικό κινητήρα έχουν στη διάθεσή τους οι δύο μπροστινοί τροχοί, ενώ ο άλλος είναι τοποθετημένος μεταξύ του κινητήρα εσωτερικής καύσης και του κιβωτίου ταχυτήτων.
 
Ο υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας προσφέρει 780 ίππους και 800 Nm ροπής, κάτι που από μόνο του καθιστά το εν λόγω μοντέλο ως το ισχυρότερο V8 της Ferrari. Ωστόσο τα επιπλέον 220 άλογα από τους ηλεκτροκινητήρες φτάνουν τη συνολική ισχύ στα 1.000 άλογα. Ως αποτέλεσμα τα 0-100 χλμ./ώρα γίνονται σε 2,5 δευτερόλεπτα , ενώ η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 340 χλμ./ώρα.
 
Δείτε τα βίντεο
 

Hyundai
vw