H SF90 προσφέρει και ένα αμιγώς ηλεκτρικό mode.

Η εμφάνιση του νέου μοντέλου είναι ακραία και επιθετική.

Τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί.

Την παράσταση κλέβει η γιγάντια 16 ιντσών οθόνη υψηλής ευκρίνειας.

Nέα Ferrari SF90 Stradale

7.069 Επισκέψεις στο άρθρο (29/5/2019)

Κρατηθείτε! Η νέα SF90 Stradale είναι ταυτόχρονα το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της μάρκας και η πιο γρήγορη και ισχυρή Ferrari παραγωγής που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Με την LaFerrari η φίρμα έδειξε πως να μπορεί να κατασκευάσει επιτυχώς και υβριδικά supercar, και τώρα, με την παρουσίαση της ολοκαίνουριας SF90 Stradale, η Ferrari αποδεικνύει πως είναι ικανή να κάνει το επόμενο βήμα.

Το νέο μοντέλο παίρνει ισχύ από έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 4,0 λίτρων απόδοσης 780 ίππων και 800 Nm ροπής που θα το έκανε αυτόματα ό,τι πιο ισχυρό έχει παρουσιάσει η Ferrari με V8 μοτέρ στην ιστορία της. Οι Ιταλοί όμως δεν έμειναν εκεί και τοποθέτησαν δύο ηλεκτρικά μοτέρ μπροστά και άλλο ένα πίσω απόδοσης 220 ίππων (και τα τρία μαζί) που προσφέρουν συνδυαστική δύναμη μαζί με τον βενζινοκινητήρα της τάξης των 1.000 ίππων και των 800 Νm ροπής. H SF90 προσφέρει και ένα αμιγώς ηλεκτρικό mode με την ηλεκτρική αυτονομία να φτάνει τα 25 χιλιόμετρα και την μέγιστη τελική ταχύτητα τα 135 χλμ./ώρα.
 
Την κίνηση στέλνει και στους τέσσερις τροχούς ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ με την βοήθεια του, το σπριντ από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα γίνεται σε 2,5 δευτερόλεπτα με μέγιστη τελική ταχύτητα τα 339,5 χλμ./ώρα. Σημαντικό είναι να σημειώσουμε πως η SF90 Stradale γίνεται επίσηςτο πρώτο τετρακίνητο sportscar στην ιστορία της φίρμας (αν εξαιρέσουμε την GTC4Lusso) και ότι η φίρμα υποστηρίζει πως το νέο μοντέλο κάνει έναν γύρο στην πίστα του Fiorano σε μόλις 79 δευτερόλεπτα, ξεπερνώντας την LaFerrari. Η εμφάνιση του νέου μοντέλου είναι ακραία και επιθετική αλλά παράλληλα και πολύ αεροδυναμική, αφού προσφέρει στην SF90 κάθετη δύναμη 390 κιλών σε ταχύτητες 250 χλμ./ώρα.

Όσον αφορά στο εσωτερικό, την παράσταση κλέβει η γιγάντια 16 ιντσών οθόνη υψηλής ευκρίνειας αλλά και το τελευταίας τεχνολογίας Ηead-up Display. Ακόμα, συναντάμε cockpit εμπευσμένο από την F1, πολυλειτουργικό τιμόνι που φέρει πάνω του τα μπουτόν για τα 4 οδηγικά modes (eDrive, Hybrid, Performance και Qualify) κ.α

Τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί, πάντως το εμπορικό λανσάρισμα της νέας SF90 Stradale θα γίνει μέσα στο 2019 με τις πρώτες παραδόσεις να υπολογίζονται πως θα γίνουν το επόμενο έτος.

SPRING SEAT
NISSAN