2 φωτογραφίες »

Οι εικόνες είναι ανεξάρτητες της smart και προέρχονται από την ιστοσελίδα autoexpress.

Mε 270 άλογα το πρώτο SUV της smart;

4.320 Επισκέψεις στο άρθρο (5/3/2021)

Το φθινόπωρο θα πάρουμε μια πρώτη γεύση από το SUV που ετοιμάζει η smart μέσω ενός concept που θα παρουσιάσει η μάρκα. Ισχύ 270 ίππων και αυτονομία 500 χιλιομέτρων αναφέρουν πως θα έχει το νέο μοντέλο.


Η Mercedes και η Geely σκοπεύουν να αποκαλύψουν το concept πάνω στο οποίο θα βασιστεί το επόμενο smart στο Σαλόνι Αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο τον Σεπτέμβριο.

Το νέο μοντέλο, γνωστό στα κεντρικά γραφεία των δύο εταιρειών με την κωδική ονομασία HX11, είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα αναπτυχθεί από κοινού από τη Mercedes και τη Geely, η οποία κατέχει μερίδιο 50% στην smart. Η παρουσίαση της έκδοσης παραγωγής Έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2022.

Λεπτομέρειες για το τι πρέπει να περιμένουμε δεν υπάρχουν, ωστόσο ο Daniel Lescow, αντιπρόεδρος των παγκόσμιων πωλήσεων της smart, επιβεβαίωσε την ύπαρξη σχεδίων για την κατασκευή ενός SUV, το οποίο θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα SEA της Geely για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Lescow σημείωσε: «Μπορεί να αποτελεί έκπληξη για ορισμένους: Η smart θα προσφέρει ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV - ευρύχωρο αλλά compact. Αυτό θα είναι το πρώτο μοντέλο της κοινοπραξίας μεταξύ της Mercedes και της Geely».

Το νέο smart θα είναι πεντάθυρο και αναμένεται να γίνει το μεγαλύτερο μοντέλο της μάρκας μέχρι σήμερα, με μήκος περίπου 4 μέτρων. Αναφορές από την Κίνα κάνουν λόγο ότι θα είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτρικό κινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα με την ισχύ να φτάνει ακόμα και τα 270 άλογα και μια μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα μικρότερη από 70kWh που θα προσφέρει αυτονομία 500 χιλιομέτρων.

Τέλος, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Mercedes είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό του μοντέλου, ενώ η Geely θα αναλάβει την ανάπτυξη και την παραγωγή του.
 

Mercedes
moto