10 φωτογραφίες »

Mercedes EQA: ξεχνάς να την φορτίσεις

33.605 Επισκέψεις στο άρθρο (7/5/2021)

H Mercedes-Benz συνεχίζει τον εξηλεκτρισμό της προσφέροντας μία μοναδική πρόταση στην κατηγορία των οικογενειακών SUV. Ο λόγος για την EQA, το πολυτελές μικρομεσαίο crossover που εντυπωσιάζει ακόμη και τον ανταγωνισμό με 426 χιλιόμετρα αυτονομίας του!

Ο νέος ισχυρός «παίκτης» στο χώρο των οικογενειακών SUV ακούει στο όνομα Mercedes EQA! Η κορυφαία γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία διερύνει την γκάμα των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της και λανσάρει στην ελληνική αγορά ένα premium ηλεκτρικό SUV. Ένα μοντέλο που εντυπωσιάζει για τον φουτουριστικό και αεροδυναμικό χαρακτήρα του, ξεχωρίζοντας στην κατηγορία με τα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα.

Μοναδικό design και απαράμιλλη άνεση
Βασισμένη στην συμβατική «αδελφή» της, GLA, η Mercedes EQA έχει σχεδόν ίδιες αναλογίες, ακολουθεί, ωστόσο την δική της μοντέρνα σχεδιαστικά φιλοσοφία. Στο καλοσμιλεμένο εξωτερικά αμάξωμα σε κεντρικό πλάνο βρίσκεται η κλειστή μάσκα black panel όπου δεσπόζουν το έμβλημα της μάρκας και μία διαμήκης φωτεινή λωρίδα. Το απαραίτητο σπορτίφ ύφος, πάλι, προσδίδουν τα power dome στο καπό και οι αεροδυναμικές ζάντες με την EQA να μην περνά απαρατήρητη σε καμία περίπτωση. Από την άλλη πλευρά, είναι σαφείς οι ομοιότητες με την GLA στην πρωτοποριακά διακοσμημένη καμπίνα της. Φυσικά, η ψηφιακή αίσθηση είναι έκδηλη και ανάλογη της πολυτελούς φήμης της Mercedes, με τις 2 παράλληλες οθόνες, τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και τον φωνητικό έλεγχο να προσφέρουν κορυφαία επίπεδα άνεσης και ψυχαγωγίας. Premium ποιότητα ξεχειλίζει συνολικά στο εσωτερικό, με τον επιβάτη της Mercedes EQA να «ηλεκτρίζεται» από θαυμασμό σε κάθε άγγιγμά του.
 
Highlight της κατηγορίας τα 426 χιλιόμετρα αυτονομίας
Αυτός ο ηλεκτρικός χαρακτήρας είναι εντέλει που κάνει και την διαφορά. Διότι πέρα από το εντυπωσιακό της design, η Mercedes EQA εκπλήσσει με τις δυνατότητες του μηχανικού της συνόλου. Ένας ηλεκτροκινητήρας ισχύος 190 ίππων και ροπής 375 Nm δίνει κίνηση και εξαιρετικές επιδόσεις στο μοντέλο, με την μαγεία πάντως να... κρύβεται λίγο πιο πίσω. Η μπαταρία χωρητικότητας των 66,5 kWh είναι το highlight της EQA, καθώς εγγυάται 398-426 χλμ. αυτονομίας με μια πλήρη φόρτιση, νούμερο το οποίο κερδίζει τον ανταγωνισμό στην κατηγορία του. Στην πράξη, ο οδηγός του ηλεκτρικού SUV δεν θα χρειαστεί να φορτίσει περισσότερες από μία φορές το αυτοκίνητό του κατά την διάρκεια μίας εβδομάδας μέσων αστικών μετακινήσεων (ηλεκτρική κατανάλωση σε μικτό κύκλο: 15,7 kWh/100 χλμ.). Με επιλεγμένο το πρόγραμμα ECO που περιορίζει την ισχύ και την ταχύτητα, καθώς και με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, η EQA ικανοποιεί στο απόλυτο το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα. Πιο συγκεκριμένα, υπολογίζοντας ότι σε καθημερινή βάση οι επαγγελματικές και όχι μόνο υποχρεώσεις (ψώνια, βόλτες αναψυχής κλπ.) αποτυπώνονται σε αποστάσεις γύρω στα 50-60 χιλιόμετρα, το ηλεκτρικό C-SUV της Mercedes θα πρέπει να μπει στην πρίζα μόνο εφόσον γίνει κάποια εξόρμηση εκτός πόλης. Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προστεθούν η άνετη και ευχάριστη οδήγηση. Στους πηγμένους δρόμους των μεγαλουπόλεων με την έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση η Mercedes EQA με τον αθόρυβο ηλεκτροκινητήρα και τους ελάχιστους αεροδυναμικούς θορύβους προσφέρει το απαραίτητο καταφύγιο ηρεμίας μετά από μία δύσκολη και απαιτητική εργασιακή ημέρα.
 
Φόρτιση παντός τοποθεσίας και χρόνου
Τα πλεονεκτήματα της Mercedes EQA συνεχίζονται με τις απεριόριστες δυνατότητες φόρτισης. Καινοτόμες παροχές όπως επιδότηση φορτιστή, δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια, ακόμα και voucher για φόρτιση στο δημόσιο δίκτυο 79 φορτιστών μέσω της υπηρεσίας Mercedes me Charge συνοδεύουν το premium C-SUV. Αρχικά, υπάρχει η κλασική επιλογή φόρτισης μέσω οικιακής πρίζας, ενώ για έξτρα ταχύτητα το Mercedes-Benz Wallbox Home φέρνει στην πόρτα του σπιτιού σας έναν ιδιωτικό σταθμό φόρτισης. Ο στάνταρ υγρόψυκτος on-board φορτιστής εναλλασσόμενου ρεύματος γεμίζει την μπαταρία σε λιγότερο από έξι ώρες (Wallbox 11 kW) ή σε 8,5 ώρες (Wallbox 7,4 kW), ενώ σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος έως 110 kW η πλήρωση από 10% στο 80% γίνεται σε μόλις 30 λεπτά! Μάλιστα, επειδή ο «πράσινος» χαρακτήρας της EQA έχει πολλές εκφάνσεις, το μοντέλο έχει παράπλευρο οικολογικό χαρακτήρα. Μέσω αξιόπιστων πιστοποιητικών προέλευσης, η Mercedes-Benz εξασφαλίζει ότι οι ποσότητες φόρτισης που παρουσιάζονται μέσω του Mercedes me Charge προέρχονται από ρεύμα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
 
Κατάλληλη και για εταιρική χρήση με αρχικό κόστος 43.951 ευρώ
Τρία πακέτα εξοπλισμού (Αdvanced, Premium, Premium Plus) και τέσσερις γραμμές προσφέρει η Mercedes στην ηλεκτρική EQA. Στην βάση της γκάμας το κόστος με την κρατική επιδότηση βρίσκεται στα 43.951 ευρώ (49.590 η αρχική τιμή), ενώ διαθέσιμες είναι ακόμη οι επιλογές Electric Art Line, AMG Line και Edition1, όλες με κορυφαίο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας. Εξίσου σημαντικό είναι και το φιλικό προς εταιρείες προφίλ της EQA. Ως μοντέλo μηδενικών ρύπων με λιανική τιμή προ φόρων κάτω των 40.000 ευρώ, το premium ηλεκτρικό SUV είναι ιδανική επιλογή για εργαζόμενους εταιρείας, διότι η αύρα πίσω από το τιμόνι μίας Mercedes συνδυάζεται με οικονομική μετάβαση από και προς την δουλειά και μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης.

SPRING SEAT
NISSAN