Μην γίνεσαι έρμαιο των συνεργείων! Δες πως μπορείς να γλιτώσεις λεφτά.

Μην γίνεσαι έρμαιο των συνεργείων! Δες πως μπορείς να γλιτώσεις λεφτά.

3.062 Επισκέψεις στο άρθρο

Κάνε έρευνα πριν επιλέξεις ένα συνεργείο!
Διάβασε πριν πας στο συνεργείο για να γνωρίζεις το πρόβλημα του οχήματος.
Μην αφήνεις στη τύχη τους τα service και τα λαμπάκια στο ταμπλό!
Κάνε μικροεπισκευές για να γλιτώσεις λεφτά και χρόνο!

Κάνε έρευνα πριν επιλέξεις ένα συνεργείο

Κάθε συνεργείο είναι διαφορετικό. Ακόμα και σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία, που θεωρητικά ακολουθούν συγκεκριμένες «γραμμές», η ποιότητα των εργασιών πολλές φόρες είναι διαφορετική. Για αυτό η επιλογή ενός αξιόπιστου συνεργείου είναι σημαντική ακόμα κι αν δεν είναι το πιο οικονομικό. Πριν επιλέξεις που θα πας το αυτοκίνητο σου, ρώτα τα δικά σου άτομα (φίλους, συγγενείς κτλ.) για να σου συστήσουν κάποιο συνεργείο το οποίο εμπιστεύονται. Ταυτόχρονα τσέκαρε τις κριτικές του στο διαδίκτυο, μπορεί να φανερώσουν πολλές ατέλειες αλλά και θετικά σημεία. Τέλος αφού έχεις καταλήξει σε κάποια, κάνε μια βόλτα από εκεί για να δει από κοντά τον τρόπο λειτουργίας και συμπεριφοράς στους πελάτες του.

Διάβασε πριν πας στο συνεργείο για να γνωρίζεις το πρόβλημα του οχήματος

Δεν εννοούμε να ανοίξεις τόμους μηχανολογίας για να μάθεις ακόμα και την παραμικρή βίδα του οχήματος σου, αλλά να έχεις μια γενική εικόνα. Για παράδειγμα, αν πεις σε έναν μηχανικό ότι το τιμόνι δονείται όταν οδηγείς, θα αφιερώσει χρόνο (και κόστος εργασίας) για να διαγνώσει το πρόβλημα. Ωστόσο, αν του πεις ότι μάλλον φταίει η ευθυγράμμιση, θα ξέρει από πού να αρχίσει. Οπότε πριν πας στο συνεργείο διάβασε το εγχειρίδιο του οχήματος ή αναζήτησε στο διαδίκτυο μήπως το συγκεκριμένο πρόβλημα έχουν αντιμετωπίσει κι άλλοι ιδιοκτήτες (και πως το έλυσαν). Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γλιτώσετε πολλά λεφτά και χρόνο.

Μην αφήνεις στη τύχη τους τα service και τα λαμπάκια στο ταμπλό

Η πρόληψη σώζει λεφτά. Μην παραμελείς να κάνεις τα service στην ώρα τους και μην αγνοείς τα λαμπάκια στο ταμπλό. Στην πρώτη περίπτωση θα είσαι σίγουρος ότι το όχημα δουλεύει με τις καλύτερες προδιαγραφές. Στη δεύτερη, η άμεση μετάβαση σε κάποιο μηχανικό μπορεί να σε γλιτώσει από πολύ ακριβές και μεγαλύτερες ζημιές.

Κάνε μικροεπισκευές για να γλιτώσεις λεφτά και χρόνο

Τέλος προσπάθησε να κάνεις μικρές επισκευές στο αυτοκίνητο σου μόνος σου. Η αλλαγή μιας καμένης λάμπας ή η αντικατάσταση των μάκτρων του υαλοκαθαριστήρα μπορούν να γίνουν εύκολα (υπάρχουν άπειρα video στο διαδίκτυο για το πως γίνεται) και σίγουρα θα γλιτώσεις την εργατοώρα που χρεώνουν τα συνεργεία.

EUROINS PASXA
Audi