6 φωτογραφίες »

Η Exige γίνεται 20 ετών.

Νέα Lotus Exige Sport 410 20th Anniversary

3.212 Επισκέψεις στο άρθρο (23/6/2020)

Η Exige γίνεται 20 ετών και η Lotus αποφάσισε να το γιορτάσει με μια νέα ειδική έκδοση, που ονομάστηκε Exige Sport 410 20th Anniversary.

Στη νέα επετειακή έκδοση, το σπορ μοντέλο διαθέτει εσωτερικές και εξωτερικές τροποποιήσεις για να θυμίζουν το αρχικό μοντέλο που έκανε την εμφάνισή του το 2000. Αυτές περιλαμβάνουν την οροφή που είναι βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος, τους πλευρικούς αεραγωγούς και την αεροτομή.
 
Μοναδικό λογότυπα κατάλληλα για την περίσταση αποτελούν ακόμα μέρη του εξωτερικού, το οποίο μπορεί να βαφτεί σε μία σειρά κλασικών χρωμάτων, όπως το πορτοκαλί, το μπλε, το κόκκινο, το μαύρο, το γκρι και το κίτρινο.
 
Για το εσωτερικό η μάρκα αναφέρει πως οι πελάτες θα έχουν στη διάθεση του το δέρμα Alcantara, σε πολλά διαφορετικά χρώματα, ενώ η ειδική εμφάνιση του αυτοκινήτου συμπληρώνεται από λογότυπα «20th Anniversary» ανάγλυφα στο ταμπλό και κεντημένα στις πλάτες των καθισμάτων. Στις πλάτες των καθισμάτων βρίσκεται επίσης κεντημένο και ένα σχέδιο που αντικατοπτρίζει την αρχική Exige.
 
Στον στάνταρ εξοπλισμού τη ειδικής αυτής Exige Sport 410 20th Anniversary θα μπορεί να βρει κανείς ρυθμιζόμενη ανάρτηση τριών σημείων, ζάντες αλουμινίου, cruise control, ραδιοφώνου DAB με Bluetooth και τιμόνι καλυμμένο από Alcantara.
 
Η ισχύς εξακολουθεί να προέρχεται από τον υπερτροφοδοτούμενο V6 3,5 λίτρων κινητήρα που προσφέρει 416 ίππους και 420 Nm ροπής, συνδυασμένο με ένα εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Το 0-96 χλμ./ώρα γίνεται σε 3,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 280 χλμ./ώρα.
 
Το μοντέλο ξεκινά με κόστος απόκτησης τις 79.900 λίρες, δηλαδή περίπου 88.200 ευρώ.

Hyundai
4green