Μετά την Mercedes-AMG A 35 hatchback η γερμανική φίρμα αποκάλυψε και τη σεντάν «αδερφή» της.

Το σεντάν τροφοδοτείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων ο οποίος προσφέρει 306 ίππους και ροπή 400 Nm.

Ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων δίνει το παρών.

Η Mercedes-AMG A 35 σεντάν είναι σε θέση να κάνει το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ./ώρα.

Στο εσωτερικό το ισχυρό σεντάν έρχεται εξοπλισμένο με το τελευταίο τιμόνι επίπεδης βάσης σχεδιασμένο από την AMG.

Οι οδηγοί έχουν στη διάθεσή τους πέντε οδηγικά προφίλ Slippery, Comfort, Sport, Sport +, και Individual.

Νέα Mercedes-AMG A 35 σεντάν με 306 PS

17.802 Επισκέψεις στο άρθρο (27/3/2019)

Μετά την Mercedes-AMG A 35 hatchback η γερμανική φίρμα αποκάλυψε και τη σεντάν «αδερφή» της, κάτι για το οποίο μας είχε προϊδεάσει τις προηγούμενες ημέρες μέσω των συνηθισμένων teaser.

Περνώντας χωρίς χρονοτριβή στο μοντέλο, όπως και το hatchback, έτσι και σεντάν τροφοδοτείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων ο οποίος προσφέρει 306 ίππους και ροπή 400 Nm. Ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων δίνει το παρών και μέσω του συστήματος 4MATIC η κίνηση πηγαίνει και στους τέσσερις τροχούς. Χάρη στον παραπάνω συνδυασμό η Mercedes-AMG A 35 σεντάν είναι σε θέση να κάνει το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ./ώρα.
 
Τα χαρακτηριστικά που ενώνει το hatchback με το σεντάν είναι αρκετά και μέσα σε αυτά βρίσκονται πολλά σπορ στοιχεία, όπως ένα εμπρόσθιο σπλίτερ σε ασημένιο φινίρισμα, αλλά και ένα σετ ζαντών αλουμινίου 18 ιντσών. Η Mercedes-AMG εξοπλίζει επίσης το αυτοκίνητο με πλευρικές ποδιές προερχόμενες από την AMG, μια διακριτική αεροτομή τοποθετημένη στην άκρη του πορτμπαγκάζ, έναν οπίσθιο αεροδυναμικό διαχύτη και δύο απολήξεις για το σύστημα εξάτμισης.
 
Μένοντας στο εξωτερικό αξίζει να σημειωθεί πως οι πελάτες μπορούν να προσαρμόσουν τα πακέτα AMG Aerodynamics και AMG Night, με το πρώτο να περιλαμβάνει μερικά πρόσθετα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά και το δεύτερο κάποια μαύρα στιλιστικά στοιχεία. Διαθέσιμες αλλά προαιρετικές είναι επιπλέον και οι ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών.
 
Στο εσωτερικό το ισχυρό σεντάν έρχεται εξοπλισμένο με το τελευταίο τιμόνι επίπεδης βάσης σχεδιασμένο από την AMG, που έχει ενσωματωμένα διάφορα χειριστήρια. Ταυτόχρονα ο οδηγός μπορεί να βρει στη καμπίνα το σύστημα ψυχαγωγίας MBUX, το οποίο συνδυάζει ένα πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια μεγάλη οθόνη όπου εδρεύει το σύστημα ψυχαγωγίας και πληροφοριών.
 
Οι οδηγοί έχουν στη διάθεσή τους πέντε οδηγικά προφίλ (Slippery, Comfort, Sport, Sport +, και Individual), με το τελευταίο να δίνει τη δυνατότητα στον εκάστοτε οδηγό να ρυθμίζει εκείνος τις οδηγικές παραμέτρους ανάλογα με τις προτιμήσεις του.
 
¶λλα ενδιαφέροντα στοιχεία περιλαμβάνουν την ύπαρξη τετραπίστονων δαγκάνων με δίσκους 350 χιλιοστών στο μπροστά μέρος και μονοπίστονες δαγκάνες με δίσκους 330 χιλιοστών, διασφαλίζοντας πως το μοντέλο θα μπορέσει να φρενάρει όσο γρήγορα επιταχύνει. Τέλος η Mercedes-AMG A35 σεντάν μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με το σύστημα AMG Ride Control, επιτρέποντας στους οδηγούς να αλλάζουν μεταξύ τριών διαμορφώσεων ανάρτησης.
 
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πληροφόρηση για το πόσο θα κοστίζει ή πότε θα είναι διαθέσιμη η A 35 σεντάν, ωστόσο ίσως έχουμε περισσότερες πληροφορίες όταν κάνει την επίσημη πρεμιέρα στο Auto Show της Νέας Υόρκης.  

Mercedes
test center