Στην επίσημη παρουσίαση της νέας CLA Shooting Brake προχώρησε η Mercedes στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης που άνοιξε σήμερα τις πύλες του.

Η νέα CLA Shooting Brake σε σύγκριση με τον προκάτοχό της, είναι 48 χιλιοστά μακρύτερη και 53 χιλιοστά ευρύτερη.

Στον αντίποδα μειωμένη κατά 2 χιλιοστά είναι το ύψος της, κάτι που δεν επιδρά αρνητικά στο μοντέλο αφού του προσφέρει μία πιο σπορ στάση.

Τη βελτίωση που υπάρχει στο εξωτερικό ακολουθεί και το εσωτερικό.

Όλοι οι επιβάτες σε όλα τα σημεία θα έχουν στη διάθεσή τους περισσότερο χώρο, η αύξηση των οποίων κυμαίνεται από 1 έως και 44 χιλιοστά.

Νέα Mercedes CLA Shooting Brake

7.995 Επισκέψεις στο άρθρο (5/3/2019)

Στην επίσημη παρουσίαση της νέας CLA Shooting Brake προχώρησε η Mercedes στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης που άνοιξε σήμερα τις πύλες του.

Αφήνοντας τους προλόγους και περνώντας κατευθείαν στα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου. Η νέα CLA Shooting Brake σε σύγκριση με τον προκάτοχό της, είναι 48 χιλιοστά  μακρύτερη και 53 χιλιοστά ευρύτερη. Στον αντίποδα μειωμένη κατά 2 χιλιοστά είναι το ύψος της, κάτι που δεν επιδρά αρνητικά στο μοντέλο αφού του προσφέρει μία πιο σπορ στάση. Όπως μπορούμε να δούμε το εξωτερικό έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τη CLA, με το καμπυλόγραμμο αμάξωμα και το εντυπωσιακό πίσω μέρος να είναι αυτά που κυριαρχούν στην εξωτερική ομορφιά του γερμανικού μοντέλου.
 
Τη βελτίωση που υπάρχει στο εξωτερικό ακολουθεί και το εσωτερικό. Όλοι οι επιβάτες σε όλα τα σημεία θα έχουν στη διάθεσή τους περισσότερο χώρο, η αύξηση των οποίων κυμαίνεται από 1 έως και 44 χιλιοστά. Από κει και πέρα όντας το πιο πρακτικό μέλος της οικογένειας Α-Class, ο χώρος αποσκευών της νέας CLA Shooting Brake με τα πίσω καθίσματα στη θέση τους μπορεί να φιλοξενήσει έως και 505 λίτρα (10 λίτρα περισσότερα από το προηγούμενο μοντέλο). Μάλιστα η γερμανική μάρκα αναφέρει πως αυξημένο σημαντικό είναι και το πλάτος της πίσω πόρτας. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι ευκολότερο να φορτώνεται και να ξεφορτώνεται το οποιοδήποτε φορτίο.
 
Συνεχίζοντας, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη είναι πως το νέο μοντέλο εξοπλίζεται με όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν λάβει τα πιο πρόσφατα hatchback και sedan A-Class, όπως βέβαια και η νέα CLA και η B-Class. Από το σύστημα ψυχαγωγίας και πληροφοριών MBUX έως και το προσαρμοζόμενο σύστημα ανάρτησης η νέα πρόταση της Mercedes είναι πλούσια σε τεχνολογικά χαρακτηριστικά.
 
Προς το παρόν στην κορυφή των εκδόσεων θα βρίσκεται η CLA 250 που παίρνει ισχύ από τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων, ο οποίος προσφέρει 225 ίππους και 350 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Βάση της γκάμας θα αποτελέσει η CLA 180 με 136 άλογα, ενώ στα ντίζελ η παλέτα των επιλογώ θα ξεκινά από την CLA 180 d των 116 ίππων. Επιπλέον, όπως πληροφορηθήκαμε από τους ανθρώπους της μάρκας στη Γενεύη θα αποκτήσει και plug-in υβριδική έκδοση, χωρίς ωστόσο να έχουμε περαιτέρω στοιχεία αυτή τη στιγμή.
 
Το λανσάρισμα στις αγορές της Ευρώπης είναι προγραμματισμένο για τον προσεχή Σεπτέμβρη και οι πελάτες θα μπορούν να παραγγείλουν το αυτοκίνητο με μια ποικιλία βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων.

Hyundai
OPEL