Νέα Mercedes EQS SUV: Πολυτελής ηλεκτρική ναυαρχίδα με έως 544 PS
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέα Mercedes EQS SUV: Πολυτελής ηλεκτρική ναυαρχίδα με έως 544 PS

14.162 Επισκέψεις στο άρθρο (19/4/2022)

Η Mercedes EQS SUV ήρθε για να επεκτείνει την γκάμα των ηλεκτρικών SUV της φίρμας που περιλαμβάνει ήδη τις EQA, EQB και EQC προσφέροντας ακόμη περισσότερους χώρους και πολυτέλειες για τους επιβάτες.

Κάτι παραπάνω από μια EQS με μεγάλη απόσταση από το έδαφος

Το 2021 η Mercedes παρουσίασε την EQS σεντάν χαρίζοντάς της εξαιρετική αεροδυναμική, πολύ πλούσιο τεχνολογικό εξοπλισμό και υψηλά επίπεδα πολυτέλειας και τώρα η μάρκα με έμβλημα το αστέρι φέρνει την SUV έκδοση του μοντέλου που υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερους χώρους και περισσότερη πρακτικότητα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Με σχεδίαση εμπνευσμένη από την EQS και τα ηλεκτρικά SUV της μάρκας

Το EQS SUV έχει μήκος 5.125 χιλιοστά, πλάτος 1.959 χιλιοστά και ύψος 1.718 χιλιοστά και ίδιο μεταξόνιο 3.210 χιλιοστών με την EQS. Εκτός φυσικά από το γεγονός πως είναι πιο ψηλό, το SUV έχει την δυνατότητα να εξοπλιστεί και με τρίτη σειρά καθισμάτων.

Όσον αφορά στην σχεδίασή του, γίνεται αμέσως φανερό πως έχει αντλήσει στοιχεία από την EQS σεντάν αλλά και από τα άλλα ηλεκτρικά SUV της Mercedes που έχουν προηγηθεί όπως η EQΑ και η EQB. Το μάτι θα πέσει αμέσως πάνω την φουτουριστική γρίλια του και τους επιθετικά φωτιστικά σώματα που την πλαισιώνουν ενώ πιο χαμηλά θα βρούμε δύο μεγάλους αεραγωγούς. Από το πλάι γίνεται εμφανές πως η Mercedes θέλησε να κάνει το SUV ιδιαίτερα αεροδυναμικό για για αυτό βλέπουμε μεγάλες και λείες επιφάνειες χωρίς περιττές γραμμώσεις και καμπύλες. Η οροφή είναι όσο coupe γινόταν ώστε το αυτοκίνητο να μπορεί με ευκολία να χωρέσει την τρίτη σειρά καθισμάτων ενώ πίσω, τα φωτιστικά σώματα ενώνονται μεταξύ τους μέσω μιας λεπτής γραμμής. Χαμηλότερα, βλέπουμε πως ο προφυλακτήρας φέρνει πάνω του κάποια ιδιαίτερα σχέδια που μοιάζουν με απολήξεις εξάτμισης. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειώσουμε πως ανάλογα την έκδοση και το πακέτο που θα επιλέξει ο πελάτης, η σχεδίαση του EQS SUV διαφοροποιείται σε μικρό ή μεγάλο βαθμό.

Διαθέσιμο το Hyperscreen σύστημα infotainment

Ανοίγοντας την πόρτα του οδηγού, το τοπίο είναι όμοιο με αυτό των νέων EQS και EQE. Στην έκδοση EQS 450, το αυτοκίνητο εξοπλίζεται στον βασικό εξοπλισμό με την 12,8 ιντσών οθόνη αφής και την 12,3 ιντσών οθόνη του πίνακα οργάνων ενώ στην κορυφαία EQS 580 4MATIC, το αυτοκίνητο λαμβάνει το κορυφαίο σύστημα infotainment MBUX Hyperscreen που συνδυάζει τρεις οθόνες συνολικού μεγέθους 56 ιντσών. Όποιος θέλει περισσότερη τεχνολογία, μπορούν να τοποθετηθούν δύο ακόμη οθόνες για τα πίσω καθίσματα αλλά και ένα τάμπλετ που λειτουργεί ως κέντρο ελέγχου. Τα υλικά της καμπίνας είναι φυσικά εξαιρετικά, με υπέροχες επενδύσεις από ξύλο, μαλακά πλαστικά στην αφή και δέρμα.

Υπάρχουν τόσα πολλά και διαφορετικά συστήματα στο EQS SUV που δεν έχουμε χώρο να αναφερθούμε σε όλα αλλά ίσως αρκεί να σημειώσουμε το παρακάτω: το αυτοκίνητο θα μάθει τις προτιμήσεις σας και θα σας υπενθυμίσει πράγματα χωρίς να το πείτε. Για παράδειγμα, αν τείνετε να λαμβάνετε ένα τηλεφώνημα από το ίδιο άτομο κάθε Τρίτη στο δρόμο για το σπίτι από τη δουλειά, θα το μάθει και στη συνέχεια θα σας το υπενθυμίσει πριν συμβεί. Θα γνωρίζει επίσης εάν δεν είστε αυτός που οδηγεί και σε αυτήν την περίπτωση, δεν θα πει τίποτα..

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
moto