3 φωτογραφίες »

Η Skoda Octavia στην έκδοση με το φυσικό αέριο.

Νέα Skoda Octavia G-TEC

5.685 Επισκέψεις στο άρθρο (26/6/2020)

Με την Skoda Octavia στην έκδοση με το φυσικό αέριο μπορείς να πας στην Άρτα, να πιεις τον καφέ σου και να γυρίσεις στην Αθήνα χωρίς να χρειαστείς σταθμό ανεφοδιασμού!


Την γκάμα της Octavia επεκτείνει η Skoda με την νέα έκδοση διπλού καυσίμου βενζίνης-φυσικού αερίου (CNG), για όσους θέλουν να κινηθούν εναλλακτικά και δεν αισθάνονται έτοιμοι να κάνουν το μεγάλο βήμα προς τα ηλεκτρικά.

Ο Octavia G-TEC έχει κάτω από το καπό έναν 1.500άρη TSI κινητήρα απόδοσης 130 ίππων που σύμφωνα με την μάρκα, καταναλώνει 3,6 κιλά φυσικού αερίου στα 100 χιλιόμετρα ή 4,6 λίτρα βενζίνης/100 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τα τεστ του WLTP.

Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με τρία ρεζερβουάρ φυσικού αερίου συνολικής χωρητικότητας 17,33 κιλών και ένα ρεζερβουάρ για βενζίνη χωρητικοτητας μόλις 9 λίτρων. Μόνο με το φυσικό αέριο, η Octavia μπορεί να κινηθεί για 500 χλμ. αλλά προσθέτοντας την αυτονομία που προσφέρει η βενζίνη, το αυτοκίνητο μπορεί να ταξιδέψει χωρίς να σταματήσει για ανεφοδιασμό ακόμα και για 700 χιλιόμετρα. Η εναλλαγή από φυσικό αέριο σε βενζίνη γίνεται αυτόματα, χωρίς ο οδηγός να το καταλάβει.

Φυσικά, λόγω των επιπλέον ρεζερβουάρ, o χώρος αποσκευών της Οctavia φτάνει πλέον τα 455 λίτρα ενώ στην wagon έκδοση, μένουν 495 λίτρα για τα μπαγκάζια του οδηγού και των επιβατών.
 

PEIRAIOS LEASING
test center