2 φωτογραφίες »

Νέα εταιρεία για την Geely με την συνεργασία της Baidu

1.879 Επισκέψεις στο άρθρο (12/1/2021)

Geely και Baidu αποφάσισαν να συνεργαστούν για την δημιουργία μιας ακόμη εταιρείας με σκοπό την κατασκευή εξελιγμένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.


Tην συνεργασία της με την Baidu, την κινέζικη αντίπαλο του Google, ανακοίνωσε η Geely θέλοντας να δημιουργήσει μια νέα φίρμα κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η νέα αυτή εταιρεία θα εστιάσει στην «από κοινού έρευνα και ανάπτυξη έξυπνων ηλεκτρικών αυτοκινήτων».

Η συνεργασία των δύο αυτών των εταιρειών θα χρησιμοποιήσει την Sustainable Exprerience Architecture πλατφόρμα της Geely για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το δάπεδο αυτό αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 και, σύμφωνα με τους Κινέζους, προσφέρει μεγάλες δυνατότητες σε κάθε τομέα.

Η Baidu θα προσφέρει τις τεχνολογίες που έχει αναπτύξει στο κομμάτι της αυτόνομης οδήγησης, κάτι που σημαίνει πως τα νέα μοντέλα που θα κατασκευαστούν, θα είναι αρκετά εξελιγμένα σε αυτό το κομμάτι και θα είναι εξοπλισμένα με εφαρμογές, όπως το Baidu Maps.

Περισσότερες πληροφορίες για τα σχέδια των δύο εταιρειών θα γίνουν γνωστές στο μέλλον, ωστόσο οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο πως η Baidu θα έχει το πλειοψηφικό μερίδιο μετοχών της νέας εταιρείας και τον τελευταίο λόγο σε κάθε κίνηση.

Οι συνεργασίες ανάμεσα σε φίρμες κατασκευής αυτοκινήτων και εταιρείες ανάπτυξης νέων τεχνολογιών θα γίνουν συχνότερες τα επόμενα χρόνια, καθώς το πέρασμα από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στην ηλεκτρική τεχνολογία λέγεται πως θα φέρει μαζί του και την ανάπτυξη πολλών άλλων συστημάτων.
 

CORAL GAS PASXA
fiat