Ένα νέο πρωτότυπο παρουσίασε επίσημα η CUPRA.

Πρόκειται για ένα ολοκαίνουριο SUV κουπέ.

Οι μυώδεις θόλοι των τροχών διαθέτουν ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών.

Το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε λιγότερο από 6,5 δευτερόλεπτα.

Τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά είναι τα 3D δερμάτινα καθίσματα και οι δύο μεγάλες οθόνες στο ταμπλό.

Νέο CUPRA Tavascan Concept

2.698 Επισκέψεις στο άρθρο (2/9/2019)

Ένα νέο πρωτότυπο παρουσίασε επίσημα η CUPRA λίγες ημέρες πριν το μοντέλο κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Ο λόγος για το CUPRA Tavascan Concept.


Όπως μπορείτε εύκολα να διακρίνετε από τις εικόνες, πρόκειται για ένα ολοκαίνουριο SUV κουπέ, το οποίο ακολουθώντας τα σημεία των καιρών είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Ξεκινώντας από το εξωτερικό, ο εμπρόσθιος σχεδιασμός του οχήματος τονίζει την ηλεκτρική του προσωπικότητα με το φωτιζόμενο λογότυπο CUPRA να φωλιάζει χαμηλά στο προφυλακτήρα. Σε ότι αφορά τους αεραγωγούς η μάρκα υποστηρίζει πως είναι σχεδιασμένοι και τοποθετημένοι με τέτοιο τρόπο που επιτρέπουν την καλή αεροδυναμική του οχήματος αλλά και τη δυνατότητα να ψύχεται η μπαταρία.
 
Οι μυώδεις θόλοι των τροχών διαθέτουν ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών, ενώ στο πίσω μέρος την προσοχή τραβάει ο αεροδυναμικός διαχύτης, αλλά και τα φωτιστικά σώματα που καλύπτουν απ άκρη σε άκρη το μοντέλο, με κυρίαρχο στοιχείο το φωτιζόμενο σήμα στο κέντρο της πόρτας του χώρου αποσκευών.
 
Στο εσωτερικό η φίρμα «παίζει» με την αντίθεση των χρωμάτων, ενώ στοιχεία όπως ο φωτισμός περιβάλλοντος LED, οι ίνες άνθρακα και το δέρμα Alcantara είναι παρόντα. Από κει και πέρα τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά είναι τα 3D δερμάτινα καθίσματα και οι δύο μεγάλες οθόνες στο ταμπλό. Η μία παίζει τον ρόλο του πίνακα οργάνων και μετράται σε 12,3 ίντσες και η δεύτερη φιλοξενεί το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, όντας 13 ιντσών. Ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα αυτής είναι πως υπάρχει η δυνατότητα να μετατοπιστεί προς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση, ενώ μπορεί να ενσωματωθεί και στα καθίσματα.
 
Σε ότι αφορά την ισχύ του CUPRA Tavascan, προέρχεται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ εγκατεστημένα ένα σε κάθε άξονα και φτάνει τους 306 ίππους. Μία μπαταρία 77kWh είναι η πηγή ισχύος και μέσω αυτής το μοντέλο μπορεί να διανύσει 450 χιλιόμετρα (WLTP), μέχρι να χρειαστεί φόρτιση. Το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε λιγότερο από 6,5 δευτερόλεπτα, ωστόσο η τελική ταχύτητα παραμένει ακόμα μυστικό.
 
Όπως προαναφέραμε το CUPRA Tavascan Concept θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

NEO TRAFIC
moto