• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Μέσω του 19_19 Concept, η Citroën παρουσιάζει το όραμα της για ένα μελλοντικό αυτοκίνητο που επικεντρώνεται στην άνεση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Το 19_19 Concept αποτελεί μέρος της γιορτής των 100 χρόνων της Citroën.

Ο οδηγός κάθεται σε μία πολυθρόνα.

Ο συνοδηγός αντί για κάθισμα έχει στη διάθεσή του μία… ξαπλώστρα.

Νέο Citroën 19_19 Concept

2.762 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/5/2019

Τα πρωτότυπα που έχει παρουσιάσει κατά καιρούς η Citroën είναι αρκετά ενδιαφέροντα, ωστόσο φαίνεται πως η γαλλική μάρκα δεν είναι διατεθειμένη να σταματήσει. Απόδειξη στα παραπάνω λεγόμενα αποτελεί το νέο concept που ονομάζεται 19_19.

Μέσω του 19_19 Concept, η Citroën παρουσιάζει το όραμα της για ένα μελλοντικό αυτοκίνητο που επικεντρώνεται στην άνεση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Αυτός είναι και ο λόγος που η γαλλική μάρκα στην ανακοίνωσή της περιγράφει το νέο μοντέλο ως ένα «σαλόνι πάνω σε τροχούς».
 
Η περιγραφή της Citroen γίνεται πολύ εύκολα ορατή αν ρίξουμε μία ματιά στο εσωτερικό. Ο συνοδηγός αντί για κάθισμα έχει στη διάθεσή του μία… ξαπλώστρα, ενώ το πίσω κάθισμα έχει τη μορφή διθέσιου καναπέ. Όσο για τον οδηγό, κάθεται σε μία πολυθρόνα.
 
Αν και το 19_19 Concept σε πρώτη όψη φαίνεται για ένα πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο, η Citroen το έχει εξοπλίσει με τιμόνι και πεντάλ, κάτι που σημαίνει πως αν επιθυμεί ο οδηγός θα μπορεί ο ίδιος να πάρει τον έλεγχο. Αν πάλι δεν επιθυμεί η εταιρεία αναφέρει πως το αυτοκίνητο μπορεί να τα καταφέρει και μόνο του, διαθέτοντας μέσα σε όλες τις τεχνολογίες και προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη.
 
Μιλώντας για το εξωτερικό, η Citroën αναφέρει ότι η Concept 19_19 είναι εν πολλοίς εμπνευσμένο από την αεροπορία. Όσον αφορά την ισχύ, η εταιρεία αναφέρει ότι δύο ηλεκτρικοί κινητήρες προσφέρουν 462 ίππους και 800 Nm ροπής, με το 0-100 χλμ./ώρα να γίνεται σε περίπου 5 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα είναι τα 200 χλμ./ώρα και η αυτονομία κίνησης στα 800 χιλιόμετρα. Όταν η μπαταρία αδειάσει μέσω γρήγορης 20λεπτης φόρτισης το 19_19 μπορεί να κινηθεί για ακόμα 600 χιλιόμετρα.

Το 19_19 Concept αποτελεί μέρος της γιορτής των 100 χρόνων της Citroën και θα κάνει το ντεμπούτο του στις 16 Μαΐου στο VivaTech στο Παρίσι.        
 

Tags: CITROEN