Νέο DS 7: Πιο hi-tech, με φρέσκια εμφάνιση & έως 360 άλογα
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο DS 7: Πιο hi-tech, με φρέσκια εμφάνιση & έως 360 άλογα

10.563 Επισκέψεις στο άρθρο (27/6/2022)

Το ανανεωμένο DS 7 αποχαιρετά το «Crossback» από την ονομασία του, ενσωματώνοντας παράλληλα σωρεία αλλαγών σε εμφάνιση και τεχνολογία, αλλά και αύξηση ισχύος κατά 60 άλογα στην Plug-in Hybrid έκδοση.

Νέο DS 7, αλλά όχι Crossback

Το DS 7 Crossback ήταν το πρώτο μοντέλου που παρουσίασε η DS Automobiles ως ανεξάρτητη μάρκα, υπό τη σκέπη της «μαμάς» Peugeot-Citroen, που στη συνέχεια αποτέλεσε βασικό πυλώνα του υπερ-ομίλου Stellantis. Από το 2017, το DS 7 Crossback, η premium πρόταση των Γάλλων στα μικρομεσαία SUV, συνδυάζει τη φινέτσα με την τελευταία λέξης της τεχνολογίας, ωστόσο ήρθε πλέον η ώρα για το απαραίτητο φρεσκάρισμα ώστε να παραμείνει ανταγωνιστικό σε μια κατηγορία που ενδιαφέρει το κοινό.


 Το όνομα «Crossback» που εμφανιζόντας ολογράφως πάνω στη νίκελ φάσα του απερχόμενου μοντέλου, αντικαθίσταται από το όνομα της μάρκας «DS Automobiles», που υπογράφει πλέον το πίσω μέρος.

Το όνομα «Crossback» που εμφανιζόντας ολογράφως πάνω στη νίκελ φάσα του απερχόμενου μοντέλου, αντικαθίσταται από το όνομα της μάρκας «DS Automobiles», που υπογράφει πλέον το πίσω μέρος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Νέα LED φώτα και υπογραφή «DS Automobiles» πίσω

Η πρώτη αλλαγή έχει να κάνει με το δεύτερο συνθετικό της ονομασίας του μοντέλου, καθώς το «Crossback» δε συνεχίζει να κοσμεί το γαλλικό SUV μήκους 4.593 χλστ.. Από εκεί και έπειτα, παρατηρούμε αισθητικές αλλαγές, περισσότερες στο εμπρός μέρος, εκεί που παρατηρεί κανείς τα νέα φωτιστικά σώματα DS Pixel LED Vision 3ης γενιάς και την μεγαλύτερη μάσκα σε μοτίβο διαμαντιού, η οποία χαρακτηρίζει άλλωστε τα μοντέλα της φίρμας. Ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας φιλοξενεί στα άκρα του τα νεότερα LED φώτα ημέρας DS Light Veil με πέντε λεπτά κάθετα στοιχεία, τα οποία απαρτίζονται από 33 LED στοιχεία και θυμίζουν εν πολλοίς εκείνα του νέου DS 4. Αλλαγές ωστόσο παρατηρεί κανείς και στο πίσω μέρος, εκεί όπου η πόρτα του χώρου αποσκευών έχει ανασχεδιαστεί και τα νέα φωτιστικά σώματα ενώνονται μέσω μιας λεπτής φάσας που διατρέχει το αμάξωμα σε πλάτος. Το όνομα «Crossback» που εμφανιζόντας ολογράφως πάνω στη νίκελ φάσα του απερχόμενου μοντέλου, αντικαθίσταται από το όνομα της μάρκας «DS Automobiles», που υπογράφει πλέον το πίσω μέρος. Οι νέες ζάντες είναι από 18 έως 21 ίντσες για τη νέα έκδοση E-Tense των 360 ίππων.

Πριν περάσουμε στο εσωτερικό, εμβαθύνουμε λίγο στα εντυπωσιακά νέα φώτα του DS 7, τα οποία αποτελούνται από 84 LED σε τρεις σειρές. Η γαλλική φίρμα υπόσχεται πως η φωτεινή δέσμη είναι πιο ισχυρή, με σημαντικά πιο μεγάλη εμβέλεια, η οποία πλέον έχει φτάσει έως και τα 380 μέτρα. Όταν η ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι μικρότερη από 50 χλμ./ώρα, το πλάτος της δέσμης είναι 65 μέτρα, ενώ ο φωτισμός στις στροφές και τις γωνίες ελέγχεται από την ένταση των εξωτερικών LED της μονάδας Pixel, ανάλογα με την γωνία του τιμονιού.

Περνώντας στην καμπίνα του νέου DS 7 η γαλλική premium φίρμα έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια ανεβάζοντας τις τεχνολογικές μετοχές του μικρομεσαίου SUV της. Η σημαντικότερη αλλαγή έχει να κάνει με το infotainment. Το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Iris εφοδιάζεται με νέα οθόνη αφής 12 ιντσών υψηλής ανάλυσης και ένα πιο σύγχρονο λειτουργικό σύστημα που υπόσχεται ταχύτερη επεξεργασία δεδομένων και απόκριση. Επιπρόσθετα, το DS 7 έχει στη φαρέτρα του όλα τα γνώριμα συστήματα υποβοήθησης, ενώ διαθέτει και σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Με 60 άλογα περισσότερα στην κορυφαία Plug-in έκδοση

Αναφορικά με την παλέτα των μηχανικών συνόλων του νέου DS 7, το «παρών» στη βάση της γκάμας συνεχίζει να δίνει ο BlueHDi diesel κινητήρας των 130 ίππων, καθώς επίσης και τρεις Plug-in Hybrid επιλογές. Η κορυφαία τετρακίνητη έκδοση E-Tense 4x4 αποδίδει 360 άλογα, ήτοι 60 άλογα περισσότερα από ότι πριν, ενώ παραμένουν και οι δύο εκδόσεις με 225 και 300 άλογα, αντίστοιχα, του προ ανανέωσης μοντέλου. Το νέο DS 7 E-Tense 225 διαθέτει κινητήρα βενζίνης PureTech 180 και ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων που τοποθετούνται στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων, με μετάδοση της κίνησης στους δύο τροχούς. Το νέο DS 7 E-Tense 4x4 300 και το νέο DS 7 E-Tense 4x4 360 παρουσιάζονται ως οι τετρακίνητες προτάσεις της εταιρείας, με κινητήρα PureTech 200 καθώς και ηλεκτρικούς κινητήρες 110 και 112 ίππων σε κάθε άξονα. Το μοντέλο 360 έχει δεχτεί την ειδική «φροντίδα» της DS Performance. Μια νέα μπαταρία 14,2 kWh προσφέρει έως και 81 χιλιόμετρα αυτονομίας με μηδενικές εκπομπές ρύπων στον αστικό κύκλο WLTP, ενώ σε μεικτό κύκλο φτάνει τα 65 χιλιόμετρα με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Ο χρόνος φόρτισης είναι περίπου δύο ώρες σε Wallbox 7,4 kW.

Το νέο DS 7 θα κατασκευάζεται στο Mulhouse στη Γαλλία, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να πατήσουν τους τροχούς τους στα DS Stores, στα μέσα του 2023.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
4green