Nέο Hyundai Ιοniq Seven: O προπομπός του Ιοniq 7 (+vid)
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Nέο Hyundai Ιοniq Seven: O προπομπός του Ιοniq 7 (+vid)

7.938 Επισκέψεις στο άρθρο (17/11/2021)

Η Hyundai παρουσίασε στο Λος Αντζελες το Ioniq Seven, το πρωτότυπο πάνω στο οποίο θα βασιστεί το Ioniq 7 που θα μπει σε παραγωγή πολύ σύντομα και θα τοποθετηθεί δίπλα στο Ioniq 5.

Η Hyundai αποκάλυψε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού το Seven, ένα νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την Iοniq, την υπο-μάρκα της φίρμας για ηλεκτρικά οχήματά της. Καταρχάς η Hyundai αναφέρει ότι το πρωτότυπο Seven είναι μια σπουδή για το πρώτο της SUEV (Sport Utility Electric Vehicle), που θα ανοίξει το δρόμο για άλλα μοντέλα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Επιβλητικό σε εμφάνιση, έχει τροχούς με... πτερύγια

Το Seven concept βασίζεται στην Electric Global Modular Platform (E-GMP) της Hyundai και ξεχωρίζει για την αεροδυναμικά «καθαρή» σιλουέτα. Το χαμηλό, μπροστινό άκρο του καπό και ο επιβλητικός του πρόβολος το κάνουν να μοιάζει διαφορετικό από τα παραδοσιακά SUV που κινούνται με μοτέρ εσωτερική καύσης. Η macho παρουσία του Seven ενισχύεται επίσης από τους τροχούς που διαθέτουν ενεργά ενσωματωμένα πτερύγια, τα οποία ανοιγοκλείνουν ανάλογα με τις ανάγκες που έχει το αυτοκίνητο σε θέμα ψύξης, πέδησης ή οπισθέλκουσας.

Ανετο εσωτερικό, μπαίνεις εύκολα χάρη σε Pillarless Coach Doors

Το μεταξόνιο του Seven φτάνει τα 3,2 μέτρα, ήτοι 20 πόντους μεγαλύτερο από το Ioniq 5, κάτι που επιτρέπει στο ηλεκτικό SUV να προσφέρει στους επιβάτες χώρους... αλάνας. To πρωτότυπο διαθέτει αντικριστά ανοιγόμενες πόρτες Pillarless Coach Doors που προσφέρουν στους επιβάτες εύκολη είσοδο σε ένα φιλόξενο και άνετο εσωτερικό. Επιπλέον, δεν έχει τον συνηθισμένο εξοπλισμό για τον οδηγό, και έτσι το εξαιρετικά μίνιμαλ και λεπτό cockpit και οι ενσωματωμένες οθόνες δημιουργούν μια εμπειρία που παραπέμπει σε σαλόνι σπιτιού. Η διάταξη των καθισμάτων είναι επίσης αντίθετη με αυτά που έχουν τα παραδοσιακά SUV, αφού διαθέτει περιστρεφόμενες πολυθρόνες και ένα κυρτό πάγκο. Επιπρόσθετα, το Seven προσφέρει διάφορες συσκευές που μπορούν να εξατομικευτούν για τον κάθε επιβάτη. 

Mε υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και υγιεινό για τους επιβάτες

Το Seven χρησιμοποιεί φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, ενώ προσφέρει κορυφαία χαρακτηριστικά υγιεινής, όπως σύστημα ροής αέρα Hygiene που μειώνει τη διασταυρούμενη μόλυνση μεταξύ των επιβατών και απομονώνει τη ροή αέρα μεταξύ των εμπρός και των πίσω επιβατών. Παράλληλα, έχει στην φαρέτρα του σύστημα αποστείρωσης UVC δηλαδή ενσωματωμένα απολυμαντικά φώτα που βοηθούν στον καθαρισμό του χώρου από βακτήρια και ιούς. Πέρα από αυτά, η Hyundai εφάρμοσε βιοβαφή στο εξωτερικό του Seven και ανακυκλωμένα υλικά σε όλο το εσωτερικό. Ο γύψος, οι ξύλινες επιφάνειες και η μοκέτα από μπαμπού, η βιολογική ρητίνη και το εσωτερικό χρώμα βασίζονται σε ανανεώσιμες πηγές που μπορούν να μειώσουν τη ρύπανση από τη διαδικασία παραγωγής. Η εκτεταμένη χρήση χαλκού και υφασμάτων υγιεινής επεξεργασίας με αποδεδειγμένες αντιβακτηριδιακές λειτουργίες διασφαλίζουν ότι όλες οι επιφάνειες μέσα στο Seven παραμένουν καθαρές ανά πάσα στιγμή.

Φορτίζει μέχρι το 80% σε 20 λεπτά με αυτονομία 482 χλμ.

Το Seven ως πρωτότυπο είναι σε θέση να παρέχει εξαιρετική αυτονομία και δυνατότητες εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης. Σε μια πραγματική κατάσταση με φορτιστή 350 kW, το Seven είναι σε θέση να φορτίσει από 10% έως 80% σε περίπου 20 λεπτά, σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η μάρκα. Σε επίπεδο αυτονομίας, το Seven concept υπόσχεται επίτευξη άνω των 482 χιλιομέτρων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

BLINK GIORTAZEI
ΜΟΤΟ