Το όνομα του είναι Nexo και πρόκειται για ένα μοντέρνο crossover SUV.

Η Hyundai ανακοινώνει ότι το Nexo εξοπλίζεται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 160 ίππων.

Η ηλεκτρική του αυτονομία φτάνει τα 595 χλμ.

Το Nexo βασίζεται σε μια μοναδική πλατφόρμα που του επιτρέπει να είναι ελαφρύτερο, γρηγορότερο και πιο ευρύχωρο από το Tucson FCV.

Nέο Hyundai Νexo

2.995 Επισκέψεις στο άρθρο (9/1/2018)

Το νέο της crossover/SUV παρουσίασε στο Las Vegas η Hyundai με τεχνολογία κυψελών υδρογόνου. Γνωρίστε το αναλυτικά.

To νέο της crossover/SUV με τεχνολογία κυψέλων υδρογόνου (fuel cell electric vehicle ή απλά FCEV) παρουσίασε χθες η Hyundai στην έκθεση ηλεκτρονικών Consumer Electronics Show (CES) του Λας Βέγκας.

Το όνομα του είναι Nexo και βασίζεται σε μια μοναδική πλατφόρμα που του επιτρέπει να είναι ελαφρύτερο, γρηγορότερο και πιο ευρύχωρο από το Tucson FCV. Πρόκειται για ένα μοντέρνο crossover SUV με την σχεδιαστική του γλώσσα να λαμβάνει δάνειο πολλά στοιχεία από την εμφάνιση του Hyundai Kona, όπως για παράδειγμά τα εμπρός λεπτά φωτιστικά σώματα και την επιβλητική γρίλια. Αντίθετα, στο πίσω μέρος υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις κυρίως στα φώτα καθώς στο Nexo αυτά είναι τριγωνικά και όχι πλατιά και λεπτά όπως στο Kona.
 
Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, η Hyundai ανακοινώνει ότι το Nexo εξοπλίζεται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 160 ίππων και 394 Nm ροπής που είναι ικανό να διανύσει τα 0-96 χλμ./ώρα σε 9,5 δευτερόλεπτα. Η ηλεκτρική του αυτονομία φτάνει τα 595 χλμ.

Σπουδαία είναι τα νέα στον τομέα της τεχνολογίας καθώς η Hyundai προσφέρει στο Nexo μια σειρά από συστήματα ασφαλείας όπως σύστημα παρακολούθησης τυφλών σημείων, τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης Lane Following Αssist και Highway Driving Assist αλλά και το σύστημα Remote Smart Parking που επιτρέπει στο μοντέλο να παρκάρει μόνο του.

Το εμπορικό του λανσάρισμα θα γίνει μέσα στο 2018 μόνο σε επιλεγμένες αγορές που μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα.
 

Toyota
test center