Νέο Volvo EX90: Η 7θέσια ηλεκτρική ναυαρχίδα της Volvo
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο Volvo EX90: Η 7θέσια ηλεκτρική ναυαρχίδα της Volvo

2.147 Επισκέψεις στο άρθρο (10/11/2022)

Ντεμπούτο έκανε το Volvo ΕΧ90, η 7θέσια ηλεκτρική ναυαρχίδα της μάρκας, υιοθετώντας την γνωστή σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας. Πλούσιος ο τεχνολογικός εξοπλισμός του, 503 άλογα αποδίδει το ηλεκτρικό του κινητήριο σύνολο.

Volvo: «To πιο ασφαλές Volvo παραγωγής»

Στην επίσημη παρουσίαση του νέου EX90 προχώρησε η Volvo μετά από μία μακρά καμπάνια από teaser. Το SUV βασίζεται πάνω σε μία καινούρια πλατφόρμα και αποτελεί τον ηλεκτρικό αδερφό του θερμικού XC90. Στόχος της Volvo είναι να λανσάρει ένα νέο ηλεκτρικό κάθε χρόνο μέχρι το τέλος της δεκαετίας, ώστε σύντομα να πουλάει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε όλο τον πλανήτη.

Το EX90 μοιάζει ακριβώς όπως θα περίμενε κανείς από την Volvo, είναι μοντέρνο, ραφιναρισμένο και έως ένα βαθμό, μας θυμίζει αρκετά το σημερινό XC90, ακόμη και εάν βασίζεται πάνω σε μία νέα αρχιτεκτονική. Σύμφωνα με τη Volvo, οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της εστίασαν στο να κάνουν το EX90 το πιο ασφαλές Volvo που έχει μπει ποτέ σε παραγωγή.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Υπολογιστής πάνω σε ρόδες

Η Volvo δεν διστάζει να αναφέρει πως το EX90 δεν είναι απλά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αλλά ένας υπολογιστής πάνω σε ρόδες. Πάνω από το μπροστινό παρμπρίζ βρίσκεται μια «αποθήκη» μέσα στην οποία «στεγάζονται» τα ραντάρ και οι σένσορες των συστημάτων ασφαλείας της μάρκας. Υψηλό είναι το τεχνολογικό προφίλ του μοντέλου, με την Volvo να ανακοινώνει πως έχει συνεργαστεί με εταιρείες όπως η Snapdragon για να προσφέρει εξαιρετικά γραφικά στην κεντρική 14,5 ιντσών οθόνη που είναι εξοπλισμένη με πολλές εφαρμογές όπως το Google Maps. Τέλος, χαρακτηριστικό είναι πως στον βασικό εξοπλισμό θα υπάρχει ένα σύστημα μέσω του οποίου κάθε ιδιοκτήτης θα μπορεί να χρησιμοποιεί το smartphone του ως κλειδί.

Με 503 άλογα και 910 Nm ροπή

Πηγή ισχύος του EX90 είναι δύο ηλεκτρικά μοτέρ που είναι τοποθετημένα σε κάθε άξονα και συνεργάζονται με μία μεγάλη μπαταρία 111 kWh. H συνδυαστική ισχύς φτάνει τα 503 άλογα και τα 910 Nm ροπής ενώ η ηλεκτρική αυτονομία, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της μάρκας, φτάνει τα 483 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση. Πληροφορίες για το πόσο γρήγορα φορτίζει το EX90 δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή αλλά οι υπολογίζεται πως από το 10% έως το 80%, η φόρτιση διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Συνέχεια του άρθρου >>>
test center
fiat