4 φωτογραφίες »

Νέο XPeng P5

4.143 Επισκέψεις στο άρθρο (15/4/2021)

Η XPeng αποκάλυψε εικόνες και τις πρώτες πληροφορίες για το νέο P5 που εξοπλίζεται με 15,6 ιντσών οθόνη για το σύστημα ψυχαγωγίας και ένα από τα πιο εξελιγμένα συστήματα αυτόνομης οδήγησης.


Η XPeng παρουσίασε το νέο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο ονόματι P5, λίγο πριν το επίσημο ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης. Το P5 θα γίνει το τρίτο μοντέλο της φίρμας που μπαίνει σε παραγωγή και θα λέγαμε πως ακολουθεί τα χνάρια που άφησε το P7.

Το P5 έχει 4.808 χιλιοστά μήκος με μεταξόνιο 2.768 χιλιοστών κάτι που το κάνει κατά 114 χιλιοστά μακρύτερο από το Tesla Model 3, από το οποίο θέλει να κλέψει πωλήσεις στην αγορά της Κίνας. Την ίδια στιγμή, το μεταξόνιο του είναι μικρότερο κατά 80 περίπου χιλιοστά.

Μέσα στην καμπίνα μπορούμε να δούμε πως το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων αλλά και με μια κάθετα τοποθετημένη οθόνη για το σύστημα infotainment με μέγεθος 15,6 ίντσες. Η εταιρεία αναφέρει πως τα καθίσματα είναι δερμάτινα και προσφέρουν εξαιρετική υποστήριξη στις πλάτες των επιβατών και ότι το ταμπλό έχει μαύρο φινίρισμα. Ακόμα, το αυτοκίνητο θα έχει στο εσωτερικό ένα μικρό ψυγείο, δικό του αρωματικό χώρου αλλά και sleep mode στο οποίο τα καθίσματα θα κατεβαίνουν για κοιμηθούν άνετα στο εσωτερικό οι επιβάτες.

Το PS λέγεται πως είναι το πρώτο ηλεκτρικό παραγωγής που εξοπλίζεται με τεχνολογία LIDAR, ένα σύστημα παλμικής ακτινοβολίας λέιζερ στην ατμόσφαιρα που μπορεί να αναγνωρίζει που βρίσκονται οι πεζοί, οι ποδηλάτες και άλλα στατικά ή μη εμπόδια. Το P5 έχει επίσης 12 ultrasonic σένσορες, 5 ραντάρ και 13 κάμερες μεγάλης ευκρίνειας που αποτελούν την βάση του ημιαυτόνομου συστήματος οδήγησης ΧPILOT επιπέδου 3.5.

Λεπτομέρειες σχετικά με την ισχύ και την τιμή του λέγεται πως θα αποκαλυφθούν στο ντεμπούτο του στις 19 Απριλίου.
 

Toyota
moto