Οικονομία στην κατανάλωση
Νέο ηλεκτρικό SUV με 700 χλμ. αυτονομία ετοιμάζει η VW

Νέο ηλεκτρικό SUV με 700 χλμ. αυτονομία ετοιμάζει η VW

2.189 Επισκέψεις στο άρθρο (9/12/2022)

Νέο ηλεκτρικό SUV με αυτονομία 700 χιλιομέτρων έχει στο πλάνο της η Volkswagen!

460 εκατομμύρια ευρώ «ρίχνει» για ηλεκτρικά η VW

Η Volkswagen ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα επενδύσει 460 εκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιό της στο Βόλφσμπουργκ, προκειμένου να το προετοιμάσει για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων. Το εργοστάσιο θα αρχίσει να παράγει οχήματα με βάση την πλατφόρμα MEB το 2023, με το ID.3 να είναι το πρώτο που έχει σειρά, όχι όμως και το μοναδικό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Έρχεται νέο crossover με βάση την πλατφόρμα ΜΕΒ+

Όπως τόνισε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Thomas Schafer, το ηλεκτρικό hatchback θα ακολουθηθεί από ένα crossover που δεν έχει ακόμη κατονομαστεί, το οποίο θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB+. Η τελευταία είναι μία εξέλιξη της ΜΕΒ, που θα προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία, βελτιώνοντας παράλληλα τους χρόνους φόρτισης.

Με 700 χλμ. αυτονομία το νέο crossover

Σύμφωνα με τη Volkswagen, το πρωταρχικό πλεονέκτημα της πλατφόρμας MEB+ θα είναι οι νέες μπαταρίες, που θα προσφέρουν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυτονομία έως και 700 χιλιόμετρα, κάτι που θα ισχύσει και στο προαναφερόμενο crossover. «Το νέο μοντέλο θα συμπληρώνει ιδανικά τα ID.4 και ID.5. Με αυτόν τον τρόπο σκοπεύουμε να επεκτείνουμε περαιτέρω τη θέση μας στην αγορά και να προσφέρουμε στους πελάτες μας οχήματα υψηλής ποιότητας που περιμένουν από εμάς», δήλωσε ο Schäfer.

10 καινούργια ηλεκτρικά μέχρι το 2026

Άλλες πληροφορίες για το επερχόμενο ηλεκτρικό SUV δεν έχουν γίνει γνωστές προς ώρας. Θυμίζουμε όμως ότι η VW σκοπεύει να παρουσιάσει 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα βασίζονται στην πλατφόρμα ΜΕΒ+ έως το 2026, συμπεριλαμβανομένου ενός προσιτού μοντέλου με αρχική τιμή περίπου 25.000 ευρώ.   

460 εκατομμύρια ευρώ «ρίχνει» η VW
- Έρχεται νέο crossover με βάση την πλατφόρμα ΜΕΒ+.
- Με 700 χλμ. αυτονομία.
- Θα φορτίζει γρήγορα.
- 10 καινούργια ηλεκτρικά μέχρι το 2026.
Τελικά θα προχωρήσουν τα ηλεκτρικά ή πιστεύεις πως θα πατώσουν;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
ALD KAI HLEKTRIKA
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel