• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το F-Pace θα αποτελέσει τη βάση για το αμιγώς ηλεκτρικό I-Pace.

Το Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη θα δούμε την έκδοση παραγωγής του I-Pace μόλις έξι μήνες μετά την παρουσίασή του πρωτότυπου στη Γενεύη.

Αυτή τη στιγμή ο σχεδιασμός του μοντέλου είναι έτοιμος σε ποσοστό 80%.

Νέο ηλεκτρικό από τη Jaguar

Διαβάστηκε από 1800 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/4/2017

Η Jaguar, μόλις έξι μήνες μετά την παρουσίαση του πρωτότυπου I-Pace στην έκθεση της Γενεύης, ετοιμάζεται να παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής στη Φρανκφούρτη το Σεπτέμβριο.

 
Η Jaguar θα παρουσιάσει στην έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο την έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού I-Pace, μόλις έξι μήνες μετά την παρουσίαση του μοντέλου στην πρόσφατη έκθεση της Γενεύης.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, IAN Callum, αποκάλυψε ότι ο σχεδιασμός του μοντέλου έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 80%, εννοώντας ότι στην τελική του μορφή θα έχει την ίδια ευρύχωρη καμπίνα και τους κοντούς προβόλους που είδαμε.

Όσον αφορά το κινητήριο σύνολο, αυτό θα παραμείνει ίδιο με του πρωτότυπου. Αυτό σημαίνει ότι θα συνδυάζει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες με μία μπαταρία 90 kWh και θα έχει αυτονομία 482 χλμ. με μία φόρτιση. Επίσης, θα παράγει 395 ίππους και 700 Nm ροπή. Οι μπαταρίες που έχουν εξελιχθεί από την ίδια τη Jaguar, μπορούν να φορτίσουν στο 80% σε 90 λεπτά και στο 100% σε λίγο περισσότερο από δύο ώρες αν συνδεθούν σε ταχυφορτιστή των 50kW DC. Όπως τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το I-Pace δεν αναμένεται να είναι ελαφρύ. Για την ακρίβεια, Βρετανικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για βάρος κοντά στα 2.100 κιλά.

Η έκδοση παραγωγής του I-Pace εκτιμάται ότι θα κοστίζει 10%-15% περισσότερο από το αντίστοιχο F-Pace.