• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
7 φωτογραφίες »

Nissan Qashqai Vs Renault Captur Vs VW Golf

196.527 Επισκέψεις στο άρθρο (5/7/2020)

Οικογενειακό ζήτημα: Ένα μικρό SUV, ένα μικρομεσαίο χάτσμπακ και ένα C-SUV. Renault Captur, Volkswagen Golf και Nissan Qashqai. Τρία μοντέλα από διαφορετικές κατηγορίες, που τα καταφέρνουν περίφημα στα οικογενειακά τους καθήκοντα.

NISSAN: Νέο Nissan Qashqai: Ο «βασιλιάς» των SUV από 24.490€


Αν έχεις οικογένεια –ή αν σκέφτεσαι να αποκτήσεις άμεσα- τότε χρειάζεσαι και το κατάλληλο αυτοκίνητο, ώστε να εξυπηρετείς και τις διαφορετικές ανάγκες που προκύπτουν. Αλλά αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν πρέπει να σε αγχώσει, καθώς πλέον έχεις πολλές διαθέσιμες εναλλακτικές και μάλιστα, αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους για να βρεις αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο.

Βλέπεις αρκετά χρόνια πριν, η επιλογή ήταν μονόδρομος. Μικρομεσαίο χάτσμπακ ή σεντάν (φυσικά υπήρχαν και μεσαία μοντέλα, ωστόσο δεν ήταν για τα βαλάντια όλων). Η επέλαση των SUV και οι επιλογές που προέκυψαν, άλλαξαν άρδην το σκηνικό, καθώς πολλοί στράφηκαν προς τα εκεί. Τώρα η νέα τάση είναι τα μικρά SUV, τα οποία πλέον έχουν βλέψεις να αποκτήσουν ακόμα περισσότερες αρμοδιότητες. Μεγάλωσαν σε μέγεθος, έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στην εκμετάλλευση των χώρων και πρόσθεσαν στο ρεπορτόριό τους ακόμα περισσότερη πρακτικότητα, όντας έτοιμα να κερδίσουν το μερίδιό τους από τα κλασσικά οικογενειακά αυτοκίνητα.

Με πολλά κοινά στοιχειά
Έτσι λοιπόν, παρακάτω θα συγκρίνουμε τρία μοντέλα, εκπρόσωπους διαφορετικών κατηγοριών που τηρούν αποτελεσματικά τα οικογενειακά τους καθήκοντα. Το νέο VW Golf, ένα από τα κλασικότερα μικρομεσαία μοντέλα, το C-SUV που έχει πουλήσει όσο κανένα άλλο ή αλλιώς το Nissan Qashqai και το νέο Renault Captur, ένα B-SUV, όπως αυτά που περιγράψαμε παραπάνω, με βλέψεις… Τρία μοντέλα με κινητήρες βενζίνης παρόμοιας ισχύος, παραπλήσια τιμή και πολύ δημοφιλή σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Εμφάνιση: Πιο «φρέσκο» το Captur
Βλέποντάς τα δίπλα-δίπλα σίγουρα η σύγκριση φαντάζει λίγο περίεργη, καθώς μιλάμε για διαφορετικά μεγέθη και σχήματα. Συνολικά το νέο Captur των 4.277 χλστ. σχεδιαστικά δείχνει πιο μοντέρνο και από τα τρία μοντέλα. Ενοποιεί όμορφα το εκλεπτυσμένο στοιχείο, που συναντάμε στα φώτα με το χαρακτηριστικό «δάκρυ» και τη λεπτή μάσκα, με το δυναμικό στοιχείο που εκφράζεται από το μυώδες καπό και τα πίσω φώτα. 

Το Qashqai και το Golf από την άλλη κινούνται σε πιο κλασσικά μοτίβα. Το πρώτο συνδυάζει τις ακμές του αμαξώματος των 4.377 χλστ. με τις καμπύλες του επιφάνειες και δυναμικά στοιχεία, όπως το «V» της μάσκας, δημιουργώντας ένα σύγχρονο και ενδιαφέρον, αισθητικά, προφίλ. Το δεύτερο επιμένει στις κλασσικές γραμμές της φίρμας, επενδύοντας σε μοντέρνες λεπτομέρειες, όπως το σχέδιο των LED σωμάτων και τις νευρώσεις του καπό, συνεχίζοντας την παράδοση που το θέλει με «σοβαρό» ύφος. 

Value for Money: Πιο προσιτό, αλλά και πιο λιτό το Qashqai
Πιο προσιτό από τα τρία μοντέλα είναι το Qashqai, με τιμή από 20.450 ευρώ στη βασική έκδοση Energy. Παρόλο που δεν έχει κάποια έλλειψη στον εξοπλισμό, μειονεκτεί στο θέμα infotainment καθώς η Energy δε διαθέτει οθόνη αφής, αλλά και πακέτο συστημάτων ασφάλειας με στάνταρ αυτόνομο φρένο. To Captur κοστίζει από 20.800 ευρώ, στην μεσαία έκδοση Expression (με αυτόν τον κινητήρα δε πωλείται στη βασική Authentic), ενώ δίνεται με δώρο τη διχρωμία, αλλά και 5 χρόνια εγγύηση, 3ετή δωρεάν οδική βοήθεια και δωρεάν 6μηνη ασφάλιση. Πιο ακριβό είναι το Golf που κοστίζει από 21.800, το οποίο ωστόσο έρχεται με πολύ πλούσιο εξοπλισμό, που περιλαμβάνει όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, μεγάλη οθόνη αφής, ζάντες αλουμινίου, πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10΄΄, αλλά και 1 χρόνο δωρεάν Mobile Online Υπηρεσίες We Connect Plus για να είστε διασυνδεδεμένοι με το αυτοκίνητο σας μέσω κινητού.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Σχολιάστε