Nissan X-Trail με ερπύστριες σώζει ζωές σε βουνά
7 Φωτογραφίες »

Nissan X-Trail με ερπύστριες σώζει ζωές σε βουνά

2.987 Επισκέψεις στο άρθρο (17/1/2024)

- Το όνομά του Nissan X-Trail Mountain Rescue Concept.
- Τροποποιημένο κατάλληλα για να σώζει ζωές.
- Εξοπλισμένο με το σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE.
- Έκθεμα στην Ιταλία το X-Trail Mountain Rescue.

Το όνομά του Nissan X-Trail Mountain Rescue Concept

Πρεμιέρα έκανε το Nissan X-Trail Mountain Rescue. Ο λόγος για το νέο Concept της ιαπωνικής μάρκας, οι άνθρωποι της οποίας μετέτρεψαν ένα κανονικό X-Trail σε ένα ειδικό όχημα έκτακτης ανάγκης που διαθέτει ερπύστριες αλλά και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να πραγματοποιήσει διαδώσεις σε χιονισμένες πλαγιές ή βουνοκορφές.

Τροποποιημένο κατάλληλα για να σώζει ζωές

Οι τροποποιήσεις στο X-Trail Mountain Rescue περιλαμβάνουν την αντικατάσταση των τροχών με ερπύστριες, για μέγιστη πρόσφυση σε ολισθηρές πλαγιές, ενώ τα πίσω καθίσματα έχουν αφαιρεθεί για να επιτρέπεται η τοποθέτηση φορείου, με σκοπό την μεταφορά τραυματιών σκιέρ στην πλησιέστερη ιατρική μονάδα. Εξωτερικά, έχει προστεθεί μια ειδική σχάρα οροφής για να μεταφέρει το ειδικό φορείο και φτυάρια χιονιού. Μια σειρήνα και μια μπάρα με ισχυρούς προβολείς έχουν ενσωματωθεί στην οροφή του X-Trail, όπως επίσης και πρόσθετοι προβολείς στο καπό. Φαρδύτερα φτερά εμπρός και πίσω έχουν ενσωματωθεί για να χωρέσουν τις ερπύστριες, ενώ μπροστά ο προφυλακτήρας έχει τροποποιηθεί για να φέρει βαρούλκο. Ένας ενισχυμένος γάντζος ρυμούλκησης έχει προστεθεί στον μπροστινό και τον πίσω προφυλακτήρα, ενώ στο πλάι έχουν συμπεριληφθεί μαρσπιέ για να διευκολύνουν την πρόσβαση, καθώς το X-Trail έχει ανυψωθεί κατά 23 εκατοστά σε σχέση με την έκδοση δρόμου.

Εξοπλισμένο με το σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE

Αξίζει να σημειωθεί πως το X-Trail Mountain Rescue αναδεικνύει το ηλεκτροκίνητο σύστημα τετρακίνησης με δύο μοτέρ e-4ORCE, με το οποίο είναι εξοπλισμένο το X-Trail. Σύμφωνα με τη Nissan, αυτό που ξεχωρίζει το σύστημα e-4ORCE από τα παραδοσιακά μηχανικά συστήματα είναι ότι μπορεί να αντιδράσει στα μεταβαλλόμενα επίπεδα πρόσφυσης σε 1/10.000 του δευτερολέπτου, περίπου 1000 φορές πιο γρήγορα από ένα παραδοσιακό σύστημα τετρακίνησης, και μπορεί να προσαρμόσει την κατανομή της ισχύος σε όλους τους τροχούς ξεχωριστά, ανάλογα με την πρόσφυσή τους.

Έκθεμα στην Ιταλία το X-Trail Mountain Rescue

Το Nissan X-Trail Mountain Rescue θα εκτεθεί σε γυάλινη προθήκη στο δημοφιλές ιταλικό χιονοδρομικό κέντρο Cervinia, όπου έκανε και το επίσημο ντεμπούτο του.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ford
NISSAN