Στην επίσημη αποκάλυψη της Bentley Bentayga, η οποία θα συμμετάσχει στο φετινό Pikes Peak, προχώρησε η φίρμα.

Αυτή είναι η Bentayga του Pikes Peak

2.358 Επισκέψεις στο άρθρο (19/6/2018)

Στην επίσημη αποκάλυψη της Bentley Bentayga, η οποία θα συμμετάσχει στο φετινό Pikes Peak, προχώρησε η φίρμα.

Το αποτέλεσμα ενός εξάμηνου προγράμματος για την κατασκευή ενός SUV με το οποίο η Bentley θα προσπαθήσει να κατακτήσει το ρεκόρ ανάβασης του Pikes Peak ολοκληρώθηκε με τη μάρκα να παρουσιάζει την ειδικά κατασκευασμένη Bentley Bentayga.
 
Όπως αναφέρει η φίρμα το μοντέλο για τις ανάγκες της διοργάνωσης έχει τροποποιηθεί σε σχέση με της οδικές Bentayga. Συγκεκριμένα το μοντέλο έχει στο εσωτερικό του αγωνιστικά καθίσματα Sparco αλλά και ένα roll cage, ενώ όπως είναι λογικό έχουν αφαιρεθεί όλα τα στοιχεία πολυτέλειας που έχουν τα αντίστοιχα συμβατικά μοντέλα, κάτι το οποίο έκανε το αγωνιστικό αυτοκίνητο κατά 300 κιλά ελαφρύτερο. Κάτω από το καπό παραμένει ο ίδιος twin-turbo W12 6.0 λίτρων κινητήρας, ο οποίος προσφέρει 600 ίππους, ενώ στη θέση του έχει παραμείνει και το ίδιο σύστημα ανάρτησης.
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τα αγωνιστικά καθίσματα Sparco και το roll cage, για λόγους ασφαλείας η Bentley Motorsport έχει τοποθετήσει και ένα σύστημα πυρόσβεσης, ενώ οι αλλαγές δεν σταματούν εκεί καθώς υπάρχει επίσης και μία εξάτμιση Akrapovic.
 
Ο οδηγός ο οποίος θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι της ιδιαίτερης αυτής Bentayga θα είναι ο Rhys Millen, ο πατέρας του οποίου, Rod, κατά το παρελθόν είχε κατακτήσει πέντε φορές το συγκεκριμένο γεγονός μέσω της Toyota, κάτι το οποίο επανέλαβε δύο φορές και ο Rhys με ένα Hyundai το 2012 και σε ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο το 2015.
 
Για να καταφέρει να κάνει δικό του το ρεκόρ με την Bentayga ο Rhys Millen πρέπει να να περάσει τη γραμμή τερματισμού σε λιγότερο από 12: 35.61, χρόνο που έχει πετύχει ο Paul Dallenbach το 2014 με ένα Range Rover Sport.

FORD E-TRANSIT
NISSAN