Στόχος της Μercedes ήταν να μειωθεί τόσο η κατανάλωση καυσίμου χωρίς ωστόσο να γίνουν εκπτώσεις στις επιδόσεις και την αεροδυναμική απόδοση.

H Mercedes ανακοινώνει ότι η νέα CLS 53 κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα με μέγιστη τελική ταχύτητα τα 270 χλμ./ώρα με μέση κατανάλωση τα 8,5λτ/100 χλμ.

Η Mercedes αποκαλύπτει τις νέες AMG 53 εκδόσεις για τις νέες CLS, E-Class Coupe και Cabrio.

Η Mercedes αποκαλύπτει τις νέες AMG 53 εκδόσεις για τις νέες CLS, E-Class Coupe και Cabrio.

Ο εσωτερικός διάκοσμος στηρίζεται στην καμπίνα της «απλής» CLS με τις δύο σε σειρά οθόνες 12,3 ιντσών και το τιμόνι AMG Performance να είναι αυτά που τραβούν με το «καλημέρα» τη προσοχή.

Nτεμπούτο για AMG 53

2.498 Επισκέψεις στο άρθρο (15/1/2018)

Η έκδοση AMG 53 κάνει το ντεμπούτο της σε τρία μοντέλα της Mercedes, εξοπλισμένη με υβριδικό κινητήριο σύνολο για πρώτη φορά στα χρονικά της AMG.

Η Mercedes αποκαλύπτει τις AMG 53 εκδόσεις για τις νέες CLS, E-Class Coupe και Cabrio, κάτι που σημαίνει πως τα AMG μοντέλα αυτά είναι τα πρώτα που θα λάβουν υβριδικά κινητήρια σύνολα.

Συγκεκριμένα, το κινητήριο σύνολο αποτελείται από ένα 6κύλνδρο twin-turbo μοτέρ χωρητικότητας 3,0 λτ. σε συνεργασία με ένα ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt και μια γεννήτρια EQ Boost. Η Μercedes αναφέρει ότι η απόδοση του μοτέρ φτάνει τα 435 άλογα και τα 520 Νm ροπής ενώ όταν συνδυάζεται με την παραπάνω γεννήτρια, η απόδοση του μπορεί να φτάσει τα 457 άλογα και 770 Nm ροπής για μικρό χρονικό διάστημα. Το μοτέρ συνεργάζεται με το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο AMG Speedshift TCT 9G ενώ στάνταρ είναι το σύστημα τετρακίνησης AMG Performance 4MATIC+.

Στόχος της Μercedes ήταν να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου χωρίς ωστόσο να γίνουν εκπτώσεις στις επιδόσεις και την αεροδυναμική απόδοση των μοντέλων. Αυτό φαίνεται πως το καταφέρνει καθώς η εταιρεία ανακοινώνει ότι η νέα CLS ΑΜG 53 κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα με μέγιστη τελική ταχύτητα τα 270 χλμ./ώρα και μέση κατανάλωση τα 8,5λτ/100 χλμ.
 
Στον βασικό τεχνολογικό εξοπλισμό, προσφέρονται μια σειρά από συστήματα όπως Braking Assist, Lane Keeping Assist, Αttention Assist, Speed Limit Assist και Pre-Safe ενώ προαιρετικά προσφέρεται πλήθος άλλων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης όπως Active Distance Assist Distronic, Active Steering Assist, Active Speed Limit Assist, Active Braking Assist with Cross-Traffic Function, Evasive Steering Assist, Active Blind Spot Assist, Active Lane Keeping Assist κ.α

Ο εσωτερικός διάκοσμος στηρίζεται στην καμπίνα της «απλής» CLS με τις δύο σε σειρά οθόνες 12,3 ιντσών και το τιμόνι AMG Performance να είναι αυτά που τραβούν με το «καλημέρα» τη προσοχή . Η οθόνη που βρίσκεται στα αριστερά έχει αντικαταστήσει τον πίνακα οργάνων, ενώ η δεξιά φιλοξενεί πληροφορίες που αφορούν άλλες λειτουργίες του αυτοκινήτου όπως  το σύστημα ψυχαγωγίας, τον κλιματισμό κ.α. Τέλος, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει από 5 διαφορετικά modes οδήγησης (Eco, Comfort, Sport, Sport+ και Individual).

Mercedes
skoda