Ισχυρός και με σπορ χαρακτηριστικά λειτουργίας είναι ο νέος δίλιτρος κινητήρας της A 35 AMG ο οποίος προσφέρει και πολύ καλές επιδόσεις.

    Κινητήρας: Με 306 ίππους στην διάθεση του οδηγού ανά πάσα στιγμή

    15.535 Επισκέψεις στο άρθρο (5/12/2018)

    Ο δίλιτρος κινητήρας που εφοδιάζει την έκδοση Α 35 AMG είναι καινούριος και βασίζεται στον Μ260 κινητήρα της έκδοσης Α 250 της νέας A-Class. Ο κινητήρας αυτός αποδίδει 306 ίππους  και 400 Nm ροπής διαθέσιμα από τις 3.000 σ.α.λ. ενώ διακρίνεται για τα σπορτίφ λειτουργικά του χαρακτηριστικά του και την τεχνολογία του, διαθέτοντας twin-scroll υπερτροφοδότηση, μεταβλητό χρονισμό Camtronic και πατενταρισμένη σχεδίαση κωνικών κυλίνδρων για περιορισμό των τριβών και κατΆ επέκταση της κατανάλωσης (μέση τιμή σύμφωνα με τον κατασκευαστή στα 7,3 λτ./100 χλμ).

    Στην πράξη ο κινητήρας αυτός παρουσιάζει θετικό τράβηγμα από χαμηλά και άμεση απόκριση στο πάτημα του γκαζιού, ενώ είναι γεμάτος παντού και ανταποκρίνεται πλήρως στην ζήτηση είτε για οικονομική είτε για σπορ οδηγήση. Και στα δύο άκρα, το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη AMG Speedshift DCT7-G στέκεται αρωγός, προσφέροντας ομαλές ή άμεσες (έως και βίαιες) εναλλαγές ανάλογα με την θέση του συστήματος παραμετροποίησης Dynamic Select.

    Για την απροβλημάτιστη μετάβαση των 306 ίππων στο δρόμο και τις καυτές τις επιδόσεις, φροντίζει με τη σειρά του το σύστημα τετρακίνησης 4Matic το οποίο διαθέτει έναν ηλεκτρομηχανικά ελεγχόμενο πολύδισκο συμπλέκτη στον πίσω άξονα για την μεταβλητή μεταφορά της ροπής ανάμεσα στους εμπρός και τους πίσω τροχούς, με ποσοστό 50:50 αντίστοιχα. Τέλος, το όλο «πακέτο» δεν θα μπορούσε να μην ενισχυθεί και ακουστικά, με τα κλαπέτα των εξατμίσεων να είναι ρυθμιζόμενα και να γεμίζουν την καμπίνα με κλαγγές, στα πρότυπα όλων των AMG εκδόσεων της Mercedes.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    SPRING SEAT
    NISSAN