Οδηγούμε το Nissan Qashqai με τον νέο κινητήρα χωρητικότητας 1,33 λτ. με απόδοση 140 και 160 ίππων και σας αναφέρουμε.

Για πρώτη φορά μοντέλο της Nissan εξοπλίζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη στην έκδοση των 160 ίππων.

Οδηγούμε: Nissan Qashqai με το νέο μοτέρ 1,3 λτ.

33.873 Επισκέψεις στο άρθρο (19/10/2018)

Το Nissan Qashqai εφοδιάζεται με νέο κινητήρα βενζίνης 1,3 λτ. που ενισχύει τις επιδόσεις του και παράλληλα εξοπλίζεται με το εξελιγμένο σύστημα multimedia NissanConnect. Εμείς ταξιδέψαμε στη Βαρκελώνη για να πάρουμε μια πρώτη οδηγική εμπειρία.

What is new
- Νέος κινητήρας 1,33 λτ.
- Με ισχύ 140 ή 160 ίππων
- Κιβώτιο διπλού συμπλέκτη
- Με διευρυμένες επιλογές διασύνδεσης

Το δημοφιλές SUV της Nissan πρόσθεσε στη γκάμα του τον 1,33 λίτρων βενζινοκινητήρα που αναπτύχθηκε από κοινού από τις Daimler, Renault και Nissan και υπακούει στο νέο πρότυπο εκπομπών Euro 6d-Temp. Η εν λόγω μονάδα θα αντικαταστήσει τους παλιούς – πλέον- κινητήρες 1,2 και 1,6 λίτρων, οι οποίοι προσέφεραν στο μοντέλο 115 και 163 ίππους.
 
Ο νέος κινητήρας προσφέρεται σε δύο εκδόσεις με την πρώτη να δίνει στο Qashqai ισχύ 140 ίππων και 240 Nm ροπής και τη δεύτερη 160 ίππους και 260 Nm ροπής. Οι δύο εκδόσεις συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων, ενώ αυτή των 160 ίππων προαιρετικά προσφέρεται και ένα αυτόματο επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη το οποίο θα προσθέσει επιπλέον ροπή ισάξια με 10 Nm, όντας η πρώτη φορά που ένα τέτοιο σύστημα κάνει το ντεμπούτο του σε ένα μοντέλο Nissan. Ανεξάρτητα πάντως από την επιλογή που θα γίνει η κίνηση θα μεταφέρεται μόνο στους μπροστά τροχούς.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Toyota
test center