Οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών έχουν και ένα αυτοκίνητο εσωτερικής καύσης

Οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών έχουν και ένα αυτοκίνητο εσωτερικής καύσης

2.583 Επισκέψεις στο άρθρο (23/2/2024)

- Έρευνα έδειξε ότι το 51% των ιδιοκτητών έχουν και ένα αυτοκίνητο βενζίνης ή ντίζελ
- Το 73% δεν χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό για τις μεγάλες διαδρομές
- Οι περισσότεροι προτιμούν μεγάλα ηλεκτρικά, όπως το Audi e-tron και το Cupra Born

Έρευνα έδειξε ότι το 51% των ιδιοκτητών έχουν και ένα αυτοκίνητο βενζίνης ή ντίζελ

Παρά την αυξανόμενη δημοτικότητα των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, μια νέα έρευνα της βρετανικής εταιρείας Zenith με δείγμα 2.800 ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων έδειξε ότι παραπάνω από τους μισούς έχουν επίσης στην κατοχή τους και ένα βενζινοκίνητο ή ένα πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο. Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία δημοσιεύονται στη δεύτερη από τις ετήσιες εκθέσεις EVXperience της Zenith και δείχνουν ότι το 51% των οδηγών ηλεκτρικών αυτοκινήτων εξακολουθούν να έχουν και ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Σύμφωνα με την εταιρεία αυτό το μοντέλο της οικογένειας με δύο αυτοκίνητα είναι ίσως ένας από τους βασικούς παράγοντες που καθυστερούν τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Το 73% δεν χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό για τις μεγάλες διαδρομές

Σύμφωνα με τη Zenith, τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι τα περισσότερα νοικοκυριά εξακολουθούν να είναι απρόθυμα να εξαρτηθούν πλήρως από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, επικαλούμενα τους λιγοστούς δημόσιους σταθμούς φόρτισης, αλλά και το άγχος για την αυτονομία. Επιπλέον, μόνο το 18% των ερωτηθέντων χρησιμοποιούν τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητά τους για μεγάλες διαδρομές άνω των 90 χιλιομέτρων. Δηλαδή, σχεδόν τα τρία τέταρτα αυτής της ομάδας - το 73% - δηλώνουν ότι δεν σκοπεύουν να απαλλαγούν από το βενζινοκίνητο ή πετρελαιοκίνητο εφεδρικό τους όχημα και να στραφούν πλήρως στην ηλεκτρική ενέργεια.

Οι περισσότεροι προτιμούν μεγάλα ηλεκτρικά, όπως το Audi e-tron και το Cupra Born

Παρότι η εμπιστοσύνη στα ηλεκτρικά δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή, η έρευνα της Zenith αναδεικνύει μια τάση προς τα οικογενειακά ηλεκτρικά μοντέλα. Από τα 26 ηλεκτρικά μοντέλα που συμμετείχαν στην έρευνα, το Audi e-tron, το Kia e-Niro και το Cupra Born ήταν μεταξύ των πέντε κορυφαίων. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι αυτό σημαίνει πως οι οδηγοί επιθυμούν μεγάλα ηλεκτρικά οχήματα, ακόμη και αν δεν είναι ακόμη έτοιμοι να εγκαταλείψουν την εξάρτηση από τις επιλογές βενζίνης ή ντίζελ. Τέλος, παρά το γεγονός ότι η Tesla παραμένει ακόμα πρώτη επιλογή, η Zenith αναφέρει μείωση του αριθμού των ατόμων που επιλέγουν την αμερικανική μάρκα σε σχέση με το παρελθόν.

YARIS VAN
Test Center