Οι ιπποδυνάμεις της νέας Ford Mustang
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οι ιπποδυνάμεις της νέας Ford Mustang

2.524 Επισκέψεις στο άρθρο (16/12/2022)

Η Ford ανακοίνωσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του 2,3 λίτρων EcoBoost και του 5λιτρου V8. Από 319 έως 507 ίππους η ισχύς της νέας Mustang.

Στην κορυφή η Mustang Dark Horse

Αναλυτικά στοιχεία για τις ιπποδυνάμεις και τα κινητήρια σύνολα της νέας Mustang έκανε γνωστά η Ford τρεις μήνες μετά την επίσημη παρουσίαση του αμερικάνικου pony car.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

H βασική Mustang αποδίδει 319 άλογα

H γκάμα ξεκινάει φυσικά με τον τετρακύλινδρο EcoBoost των 2,3 λίτρων, ο οποίος σύμφωνα με την Ford έχει ξανασχεδιαστεί από την αρχή χρησιμοποιώντας τη νέα αρχιτεκτονική Modular Power Cylinder. Το μοτέρ αποδίδει 319 άλογα (+5 PS σε σχέση με πριν) και 474 Nm ροπής ενώ η Ford υπόσχεται πως έχει βελτιωθεί και η κατανάλωση καυσίμου.

Με έως 493 ίππους η GT, 507 άλογα η Dark Horse

Αναβαθμίσεις έχουν γίνει και στον τέταρτης γενιάς V8 «Coyote» των 5,0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 487 άλογα και 562 Nm ροπής, δηλαδή 30 άλογα και 7 Nm ροπής περισσότερα σε σχέση με πριν. Με την επιλογή της προαιρετικής σπορ εξάτμισης (με ενεργά κλαπέτα) η Ford ανακοινώνει πως η ιπποδύναμη του μοτέρ φτάνει αισίως τους 493 ίππους και τα 566 Nm ροπής.

Με το ίδιο μοτέρ προσφέρεται η Mustang Dark Horse, o κινητήρας όμως έχει σφυρήλατα πιστόνια, ανθεκτικότερο στρόφαλο, διαφορετική συμπίεση (πιο αυξημένη φυσικά) και νέα εξάτμιση, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα, η ισχύς του να φτάνει τα 507 άλογα και τα 566 Nm ροπής, κάνοντας τη Dark Horse την ισχυρή –μη Shelby- Mustang .

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
4green