• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

H γερμανική φίρμα αποκάλυψε επίσημα τις ισχυρές Boxster GTS και Cayman GTS.

Το εκρηκτικό «δίδυμο» μοιράζεται τον γνώριμο 3,4 λτ. 6κύλινδρο boxer κινητήρα αναβαθμισμένο κατά 15 ίππους και 10 Nm ροπής παραπάνω σε σχέση με τις απλές εκδόσεις.

Στην περίπτωση της Boxster GTS η ιπποδύναμη φτάνει τους 330 ίππους και της Cayman GTS τους 340, ενώ η ροπή τους αγγίζει τα 380 Nm.

Ο αναβαθμισμένος κινητήρας συνδυάζεται προαιρετικά με το αυτόματο κιβώτιο PDK.

Tα δύο μοντέλα εξοπλίζονται με το σύστημα Porsche Active Suspension Management (PASM), ενώ πατάνε επάνω σε 20 ιντσών ζάντες αλουμινίου.

Η καμπίνα –και για τα δύο μοντέλα- ξεχωρίζει από τα σπορ καθίσματα, τα οποία έχουν επενδυθεί με δέρμα και Alcantara.

Οι νέες Porsche Boxster GTS και Cayman GTS

6.663 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/3/2014

Η Porsche αποκάλυψε τις ισχυρότερες Boxster και Cayman, οι οποίες θα ονομάζονται GTS και θα βρουν τη θέση τους στην κορυφή της γκάμας των σπορ γερμανικών μοντέλων.

 
Η Porsche είχε προϊδεάσει το κοινό της ότι στα άμεσα σχέδιά της βρίσκονται αναβαθμισμένες εκδόσεις των Boxster και Cayman. Τελικά, η γερμανική φίρμα αποκάλυψε επίσημα τις ισχυρές Boxster GTS και Cayman GTS, οι οποίες θα τοποθετηθούν στην κορυφή της γκάμας. Το εκρηκτικό «δίδυμο» μοιράζεται τον γνώριμο 3,4 λτ. 6κύλινδρο boxer κινητήρα αναβαθμισμένο κατά 15 ίππους και 10 Nm ροπής παραπάνω σε σχέση με τις απλές εκδόσεις. Στην περίπτωση της Boxster GTS η ιπποδύναμη φτάνει τους 330 ίππους και της Cayman GTS τους 340, ενώ η ροπή τους αγγίζει τα 380 Nm.

Ο αναβαθμισμένος κινητήρας συνδυάζεται προαιρετικά με το αυτόματο κιβώτιο PDK, που επιτρέπει στην Porsche Boxster GTS να επιταχύνει από στάση και να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα σε 4,7 δλ., ενώ κατά 0,1 δλ. είναι πιο γρήγορη η Cayman GTS. Από την άλλη, στον στάνταρ εξοπλισμό βρίσκεται το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και η τελική ταχύτητα της Boxster GTS είναι 281 χλμ./ώρα, ενώ για την κλειστή εκδοχή είναι 285 χλμ./ώρα.

Επίσης, τα δύο μοντέλα εξοπλίζονται με το σύστημα Porsche Active Suspension Management (PASM), ενώ πατάνε επάνω σε 20 ιντσών ζάντες αλουμινίου, οι οποίες είναι μία «ευγενική» προσφορά από την 911 Carrera S. Οι εκδόσεις GTS ξεχωρίζουν αμέσως από τα μαύρα bi-xenon φωτιστικά στο εμπρός τμήμα, ενώ οι προφυλακτήρες έχουν επανασχεδιαστεί. Η καμπίνα –και για τα δύο μοντέλα- ξεχωρίζει από τα σπορ καθίσματα, τα οποία έχουν επενδυθεί με δέρμα και Alcantara.

Τέλος, οι ισχυρές εκδόσεις Boxster GTS και Cayman GTS θα ξεκινήσουν να πωλούνται τον Μάιο με τις τιμές για τη γερμανική αγορά να είναι 69.949 και 73.575 ευρώ αντίστοιχα.