• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Όλα τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα έχουν γυρισμένα χιλιόμετρα

Διαβάστηκε από 13909 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/2/2016

Η έρευνά μας έδειξε πως τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα δεν είναι φθηνότερα στην υπόλοιπη Ευρώπη

 

1. Είναι μύθος ότι τα μεταχειρισμένα είναι φτηνότερα στην υπόλοιπη Ευρώπη. Έχουν την ίδια τιμή με την Ελλάδα.
(Δες το σχετικό άρθρο μας, κάνοντας κλικ εδώ).

2. Στην Ευρώπη αγοράζουν diesel μόνο όσοι κάνουν πολλά χιλιόμετρα κάθε χρόνο. (Δύο diesel εισαγωγής, που έψαξε πρόσφατα ένας αναγνώστης μας, απεδείχθη ότι κάνανε 80.000 χιλιόμετρα το χρόνο!)

3. Ένα αυτοκίνητο που σαν καινούριο έχει 15 χιλιάδες, ύστερα από 3-4 χρόνια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη έχει σαν μεταχειρισμένο, γύρω στις 10-11 χιλιάδες. Αν το εισάγεις λοιπόν από το εξωτερικό θα πληρώσεις ακόμα 4-5 χιλιάδες για τελωνείο, μεταφορικά και κέρδος σε αυτόν που θα κάνει την εισαγωγή. Θα σου κοστίσει λοιπόν ακριβότερα από το καινούργιο.
Για να το φέρεις απέξω και να σου κοστίσει 10-11 χιλιάδες πρέπει να το αγοράσεις 5-6 χιλιάδες, άρα πρέπει τα πραγματικά του χιλιόμετρα να είναι κοντά στις 200 χιλιάδες.

4. Εξαιρούνται αυτοκίνητα που δεν μπορείς να βρείς στην Ελλάδα (ειδικά μοντέλα, μεγάλα κυβικά, πολυτελή κλπ.), στα οποία ειδικεύονται κάποιες εμπορίες πολυτελών μεταχειρισμένων Αυτά μάλιστα για τους λόγους που εξηγήσαμε στην προηγούμενη παράγραφο, αν δεν έχουν γυρισμένα χιλιόμετρα, έχουν στην Ελλάδα, ακόμα και 20 χιλιάδες ευρώ παραπάνω, απο όσο πχ. στην Γερμανία. Οσο δηλαδή κοστίζει η εισαγωγή τους και οι φόροι που τα επιβαρύνουν.

5. Κάποιες εταιρείες (Ford, VW, Audi, Nissan, Opel πιθανότατα και άλλες) μπορούν να σας δώσουν κάποιες πληροφορίες για τα πραγματικά χιλιόμετρα, ενός εισαγόμενου μεταχειρισμένου. Είναι σε φάση επεξεργασίας του νομικού εγγράφου (εξουσιοδότησης) που θα χρειαστεί να υπογράφει αυτός που σας πουλάει το αυτοκίνητο, ώστε να πάρετε εσείς τις πληροφορίες αυτές. Μόλις είναι έτοιμες, θα δημοσιεύσουμε την απαιτούμενη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε.

Tags: KATHAROAIMA
 
  • Βάιος Κόυσης

    Το ενδεχόμενο που δεν έχουμε εξετάσει είναι αν στα μεταχειρισμένα εξωτερικού με λίγα χλμ προσθέτουν χλμ πριν τον εκτελωνισμό ( γίνεται αυτό; ) και μετά τα αφαιρούν πάλι. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε και εμείς οι πολίτες (θεωρητικά πάντοτε) να αγοράζουμε ποιοτικά μεταχειρισμένα από ιδιώτες του εξωτερικού και να τα εισάγουμε φθηνά. Ετσι δεν είναι;

      12

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Υπηρεσίες - Προϊόντα