Διαβάστε το αναλυτικό μας αφιέρωμα για όλα τα SUV/Crossover που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά και κοστίζουν από 20.000 έως 22.000 ευρώ στο νέο τεύχος του περιοδικού Auto Τρίτη που θα κυκλοφορήσει στ

Διαβάστε το αναλυτικό μας αφιέρωμα για όλα τα SUV/Crossover που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά και κοστίζουν από 20.000 έως 22.000 ευρώ στο νέο τεύχος του περιοδικού Auto Τρίτη που θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα στις 6/2!

22 SUV από 20 έως 22 χιλιάρικα

4.834 Επισκέψεις στο άρθρο

Ανοίξαμε τα χαρτιά μας και βρήκαμε όλα τα Crossover/SUV της ελληνικής αγοράς, 22 στον αριθμό, με τιμή από 20 έως 22.000 ευρώ. 22 άσσους στο μανίκι, compact μοντέλα για μεγαλύτερη ευελιξία και αστικά περιβάλλοντα και μικρομεσαία για πιο «οικογενειακές καταστάσεις», σε εκδόσεις βενζίνης, αλλά και diesel.

Η νέα τάση της αγοράς αυτοκινήτου είναι τα Crossover/SUV με τους ρυθμούς αύξησης των πωλήσεών τους πανευρωπαϊκά, αλλά και στην Ελλάδα να είναι οι μεγαλύτεροι από κάθε άλλη κατηγορία. Μπορεί να έχει αναφερθεί πολλάκις το παραπάνω γεγονός, ωστόσο οι αυτοκινητοβιομηχανίες φροντίζουν να μας το «θυμίζουν» σε καθημερινή βάση, αφού όλο και κάποιο μοντέλο θα λανσάρουν ή θα αναφέρονται σε δηλώσεις τους πως ετοιμάζουν νέα Crossover/SUV μοντέλα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Η επίθεση των crossover αυτοκινήτων σε όλες τις κατηγορίες έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκεις πλέον στην αγορά πραγματικά ό,τι θέλεις. Αυτοκίνητα που είναι ικανά να καλύψουν κάθε σου ανάγκη και όλα τα βαλάντια από μικρά και μικρομεσαία ή ακόμα και μεσαία. Εμείς κάναμε μια έρευνα αγοράς, ορίζοντας το εύρος της τιμής των μοντέλων από 20 έως 22.000 ευρώ. Ένα ποσό που όπως έδειξε και η έρευνα του Best Car by AutoΤρίτη, το θέτουν ανώτερο όριο το 36,4% όσων σκοπεύουν να αγοράσουν καινούριο αυτοκίνητο αυτή τη χρονιά, ενώ το ακόμα πιο σημαντικό στατιστικό στοιχείο είναι πως το 30% του ίδιου κοινού είναι διατεθειμένο να διαθέσει πάνω από 20.000 ευρώ. Δηλαδή εν δυνάμει έως και το 76,4% όσων σκοπεύουν να αγοράσουν νέο αυτοκίνητο μπορεί να δώσει 20.000 ευρώ.

Μικρά, μικρομεσαία και μεσαία μοντέλα
Από την έρευνά μας λοιπόν συγκεντρώσαμε 22 μοντέλα, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως υπήρχαν και κάποια ακόμα που ήταν φθηνότερα από αυτό το όριο και δε συμπεριλήφθηκαν στο θέμα. Πρωταγωνιστές είναι τα compact crossover όπως το νέο Ford EcoSport (μπορείτε να διαβάσετε και την αναλυτική του δοκιμή στις σελίδες του τεύχους), το Peugeot 2008, διαχρονικά από τα best seller της κατηγορίας και το Renault Captur, το πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη. Μάλιστα σε αυτή την τιμή προσφέρονται στις περισσότερες των περιπτώσεων οι κορυφαίες εξοπλιστικές εδκόσεις. Αντίστοιχα έντονη είναι η παρουσία και των μικρομεσαίων εκπρόσωπων της κατηγορίας, στην οποία θα συναντήσουμε το νο1 crossover σε πωλήσεις το Nissan Qashqai, την πρόταση της Toyota, το νέο C-HR που ήταν δεύτερο σε ποσοστό στις λιανικές πωλήσεις –μετά το Qashqai-, αλλά και πιο premium επιλογές, όπως το DS 4 Crossback.Εντυπωσιακό στοιχείο είναι επίσης πως σε αυτό το χρηματικό όριο θα συναντήσουμε και μοντέλα ακόμη μεγαλύτερα και συγκεκριμένα τo νέο Nissan Χ-Trail και το Skoda Kodiaq. Τέλος στο θέμα μας θα βρείτε τόσο βενζινοκίνητα μοντέλα, όσο και diesel επιλογές για εσάς που κάνετε πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα ετησίως σε ταξίδια.

Διαβάστε το αναλυτικό μας αφιέρωμα για όλα τα SUV/Crossover που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά και κοστίζουν από 20.000 έως 22.000 ευρώ στο νέο τεύχος του περιοδικού Auto Τρίτη που θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα στις 6/2!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
KIA