• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Μπορεί η νέα γενιά του Mondeo να αναμένεται στη χώρα μας στα τέλη της χρονιάς, ωστόσο το υπάρχον Ford Mondeo 4ης γενιάς δεν παύει να αποτελεί μια από τις πλέον αξιόλογες προτάσεις στην μεσαία (οικογενειακή) κατηγορία.

Το Mondeo διατηρεί έναν ενδιαφέροντα και οδηγοκεντρικό χαρακτήρα στην στροφές, χωρίς να υποβαθμίζει την άνεση των επιβατών του στην ευθεία.

Το εσωτερικό είναι ποιοτικό και καλοφτιαγμένο. Η σχεδίαση, χωρίς εξάρσεις, δείχνει τα χρόνια του μοντέλου.

Κάτω από το καπό του Mondeo, ο 1.600άρης diesel των 115 ίππων προμοτάρει την οικονομία κίνησης. Οι επιδόσεις του, κρίνονται αρκετά ικανοποιητικές.

Αυτό είναι το νέο Mondeo, που αναμένεται στην Ελλάδα στα τέλη του έτους.

Δοκιμή: Ford Mondeo 1,6 TDCi

35.936 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/10/2014

Με τον 1.600άρη diesel κάτω από το καπό του, το Ford Mondeo προσφέρει αυσιαστικό όφελος στην οικονομία κίνησης, ενώ μειώνει και τους ρύπους του τονίζοντας τον οικολογικό του χαρακτήρα.

 
Στα γρήγορα:
• 1,6 diesel με 115 PS
• Μέση κατανάλωση
4,2 λτ./100 χλμ.
• Πορτ-μπαγκάζ 540 λίτρων
• Από 20.812 ευρώ

+ Κατανάλωση-ρύποι, Εικόνα αμαξώματος, Χώροι επιβατών και πορτ-μπαγκάζ, Υλικά στο εσωτερικό, Οδική συμπεριφορά και αίσθηση

- Σχεδίαση εσωτερικού, Βάρος αμαξώματος

Μπορεί η νέα γενιά του Mondeo να αναμένεται στη χώρα μας στα τέλη της χρονιάς, ωστόσο το υπάρχον Ford Mondeo 4ης γενιάς δεν παύει να αποτελεί μια από τις πλέον αξιόλογες προτάσεις στην μεσαία (οικογενειακή) κατηγορία. Πολύ περισσότερο δε από τη στιγμή που στη γκάμα του υπάρχει έκδοση με τον γνώριμό μας από το Focus, πολύ καλό 1,6 TDCi πετρελαιοκινητήρα των 115 ίππων, ο οποίος προσφέρει στον ιδιοκτήτη του Mondeo περισσότερη οικονομία από κάθε άλλη φορά, αλλά και αντίστοιχα χαμηλές εκπομπές ρύπων (109 γρ./χλμ.), που μειώνουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας μόνο στα 98,1 ευρώ. Από πλευράς τιμής, το Ford Mondeo 1,6 diesel προσφέρεται από 20.812 ευρώ στην υπερπλήρη, από πλευράς εξοπλισμού, έκδοση, Sport Econetic.

Διαχρονικά επιβλητικό
Ο συνδυασμός των μεγάλων διαστάσεων του
Mondeo (π.χ. μήκος στα 4.784 χλστ.) με ένα δυναμικό 5θυρο αμάξωμα, που ενσωματώνει «φουσκώματα», έντονες νευρώσεις και αιχμηρά φωτιστικά, προσδίδει στο μεσαίο της Ford μια διαχρονική επιβλητικότητα. Στο ίδιο μοτίβο έρχονται και κάποια δεδομένα στοιχεία πολυτέλειας, όπως είναι τα LED εμπρόσθια φώτα ημέρας, το χρώμιο σε διάφορα σημεία του αμαξώματος, αλλά και οι ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών του αυτοκινήτου της δοκιμής μας.