8 φωτογραφίες »

Η τιμή του Microlino αναμένεται να ξεκινά περίπου από τις 12.000 ευρώ.

Πλησιάζει στην παραγωγή το Microlino

27.788 Επισκέψεις στο άρθρο (12/2/2021)

Ένα νέο μικροσκοπικό διθέσιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο σε λίγους μήνες στην Ευρώπη, καθώς το Microlino αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή του.


Οι πιο μεγάλοι σε ηλικία είναι σίγουρο πως βλέποντας το Microlino θα τους έρθει στο μυαλό το κλασικό BMW Isetta, από το οποίο έχει αντλήσει την έμπνευσή του. Το Microlino θα κατασκευαστεί από την ελβετική εταιρεία Micro, σύμφωνα με την οποία συνδυάζει άψογα τον κόσμο των αυτοκινήτων με αυτόν των μοτοσυκλετών.
 
Για αυτό ακριβώς το λόγο το νέο Microlino 2.0, όπως είναι το πλήρες όνομά του μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του έως δύο επιβάτες, ζυγίζει μόλις 513 κιλά, ενώ έχει αυτονομία 200 χιλιομέτρων και τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 90 χλμ / ώρα. Το ηλεκτρικό μοτέρ είναι ισχύος 15 kW και συνδυάζεται με μια μεγαλύτερης πυκνότητας μπαταρία, που σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε μόλις τέσσερις ώρες από μια οικιακή πρίζα.
 
Η μοναδική πόρτα του Microlino που βρίσκεται στο μπροστά μέρος είναι το βασικό του χαρακτηριστικό γνώρισμα, όπως ακριβώς και στο Isetta. Ωστόσο όντας μία σύγχρονη κατασκευή προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια, αλλά και πρακτικότητα κάτι που σύμφωνα με την Micro εγγυάται το πλαίσιο που είναι κατασκευασμένο από χάλυβα και αλουμίνιο.
 
Τέλος αναφορικά με την παραγωγή του Microlino 2.0, η ελβετική φίρμα αναφέρει πως τον Αύγουστο θα πάρει την έγκριση που απαιτείται από την ΕΕ για να ξεκινήσει την παραγωγής του, ενώ το Σεπτέμβρη του 2021 θα είναι έτοιμες οι πρώτες μονάδες. Η τιμή του αναμένεται να ξεκινά περίπου από τις 12.000 ευρώ.  

Mercedes
test center