Ποια μάρκα έχει τα πιο ωραία αυτοκίνητα; Ρωτήσαμε και μας απαντήσατε!
3 Φωτογραφίες »

Ποια μάρκα έχει τα πιο ωραία αυτοκίνητα; Ρωτήσαμε και μας απαντήσατε!

11.598 Επισκέψεις στο άρθρο (3/2/2024)

- Η «θεά» Alfa Romeo μάζεψε σχεδόν τις μισές ψήφους
- Οι premium Γερμανοί έδειξαν τα δόντια τους σε 2η & 3η θέση
- Η θρυλική Ferrari και η Honda με τους φανατικούς οπαδούς κλείνουν την πρώτη 5άδα
- Το κοινό τίμησε την κάποτε συντηρητική Mercedes, ενώ η νέα εμφάνιση της Peugeot φαίνεται να αποδίδει καρπούς

Η «θεά» Alfa Romeo μάζεψε σχεδόν τις μισές ψήφους

Μια ερώτηση που σίγουρα έχει γίνει σε οικογενειακά τραπέζια ή σε παρέες αμαξόφιλων. Οι απόψεις προφανώς θα είναι πολλές, όμως σε γενικές γραμμές υπάρχουν «σχολές». Σε σχετική ερώτηση που κάναμε στο Facebook του AutoΤρίτη, ψήφισαν 2.000 άτομα με τον νικητή να τα παίρνει… όλα.

Πιο συγκεκριμένα, στην έρευνα-gallop, σχεδόν οι μισοί αναγνώστες μας ψήφισαν την κορυφαία Ιταλίδα καλλονή, Alfa Romeo. Μιλάμε για 890 ψήφους, που την καθιστούν με διαφορά την εταιρεία με τα πιο όμορφα αυτοκίνητα, «και όχι άδικα» θα λέγαμε.
Μάλιστα πολλοί αναγνώστες μας δεν περιορίστικαν σε απλή αναφορά της μάρκας, αλλά ανέλυσαν την άποψή τους.

Διαλέξαμε κάποια σχόλια που ξεχωρίσαμε για την Alfa Romeo αλλά και την ιταλική σχεδίαση γενικότερα:
Dionisis Giakoumelos
Θα πω ενα τεράστιο μπραβο σε οσους αναγνωρίζουν την alfa romeo και βλέπω ειναι η πλειοψηφία.
Αντικειμενικά μιλώντας στα κανονικά αυτοκίνητα εξαιρώντας τα super cars η alfa Romeo ειχε παντα μακράν τα πιο ομορφα μοντέλα εχοντας στη τάξης το ισως καλυτερο κεντρο σχεδιασμου στον κοσμο και τους καλύτερους σχεδιαστές κατα καιρους.
Ονοματα οπως ο Pinifarina,Bertone,Giugiaro,Walter Da Silva δεν αφηνουν περιθώρια αμφισβήτησης γι αυτο και η vw κυνηγάει εδω και πολλα χρονια να την εξαγοράσει.
Ισως η συγχώνευση με το PSA GROUP να τη βοηθήσει να δειξει τι αξιζει γτ εκτός του σχεδιασμού εχει την καλύτερη οδική συμπεριφορά φρενα και τιμόνι,καταπληκτικούς κινητήρες που πρωτοπορουσαν.
 
Ιωάννης Οικονομίδης
Ανέκαθεν τα πιο όμορφα αυτοκίνητα ήταν Ιταλικά! Οι Ιταλοί εξάλλου είναι οι αρχηγοί στο Design και σε όλους τους άλλους τομείς: ρούχα, παπούτσια, γυαλιά, έπιπλα, έπιπλα κουζίνας, μοτοσικλέτες κ. α. Ειδικά στο αυτοκίνητο, είχαν κι έχουν σχεδιαστές μάγους! Πραγματικούς θρύλους! Διαχρονικά και συνολικά, η σειρά μάλλον είναι : Maserati, Lancia, Alfa Romeo, Ferrari, Lamborghini.
 
Αντώνης Μουτάφης
Οι Ιταλοί ειναι πρώτοι σε design (σε ολους τους τομεις) εδω και παρα πολλα χρονια. Τωρα πια μαρκα έχει πιο ομορφα αμαξια ειναι θεμα γουστου του καθενος. Απλα να υπενθυμισω οτι ενα μοντελο της alfa, περιορισμενης παραγωγης εχει χαρακτηρισθει το ομορφότερο αμαξι ολων των εποχων... βλεπε 33 stradale 1967...
 

Οι premium Γερμανοί έδειξαν τα δόντια τους σε 2η & 3η θέση

Και μπορεί η νίκη της Alfa Romeo να χαρακτηρίζεται θριαμβευτική, όμως από εκεί και πέρα είχαμε σωστό… derby. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε με 107 ψήφους η BMW, ενώ ακριβώς από πίσω της η Audi με μόλις 2 ψήφους διαφορά (105). Ξεκάθαρα τα γερμανικά premium «τραβάνε» το ελληνικό κοινό.

Εμείς ξεχωρήσαμε και 2 σχόλια για αυτές τις μάρκες. 
Ντινος Φιλιππης
Alfa Romeo Audi,Bmw!!!
Αυτή είναι η σωστή σειρά παιδιά!!!!)
(Κάτοχος m3 e92)
Αντικειμενικός ο φίλος, δίνει ψήφο εμπιστοσύνης πρώτα σε Alfa & Audi και μετά στη BMW, παρότι... «μπεμβεδάκιας». 

Χρυσούλα Κουτρουμάνου
Audi..the rings I want 
Εδώ η αναγνώστριά μας έδωσε μια νέα διάσταση στα δαχτυλίδια του σήματος της Audi!
 


H κορυφαία 5άδα που ανέδειξε το κοινό στο Facebook.
3 Φωτογραφίες »

H κορυφαία 5άδα που ανέδειξε το κοινό στο Facebook.

Η θρυλική Ferrari και η Honda με τους φανατικούς οπαδούς κλείνουν την πρώτη 5άδα

Λίγο πίσω βρέθηκε μια ακόμα ιταλική φίρμα, η Ferrari, με τους φανατικούς οπαδούς της να δίνουν το παρόν και να της δίνουν 93 ψήφους. Και όταν μιλάμε για... φανατικούς, τότε η Honda δε μπορεί να λείπει. Πιο συγκεκριμένα οι Ιάπωνες κλείνουν την 5άδα με 58 ψήφους, στην 1η θέση της άτυπης ασιατικής μάχης.
 

Το κοινό τίμησε την κάποτε συντηρητική Mercedes, ενώ η νέα εμφάνιση της Peugeot φαίνεται να αποδίδει καρπούς

Μόλις μια ψήφο πίσω από την Honda, βρέθηκε η επιβλητική Mercedes, με το «αστέρι» να ολοκληρώνει τον κύκλο των γερμανικών premium. Μάλιστα ο φίλος Chryssostomos Manolis έγραψε: «lamborghini… epishs Opel kai Audi kai oi nees makrymoures Mercedes Einai kouklia!!!!», ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που τη χαρακτήρισαν «αστέρι του δρόμου».

Η λέξη premium πάντως, τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει δειλά δειλά να χρησιμοποιείται για την Peugeot, η οποία έχει κάνει άλματα και στον τομέα της σχεδίασης, προσφέροντάς μας εντυπωσιακά μοντέλα τόσο εξωτερικά, όσο και στην καμπίνα τους. Έτσι λοιπόν 53 αναγνώστες της έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης.

Οι υπόλοιπες φίρμες συγκέντρωσαν από 40 ψήφους και κάτι, μεταξύ των οποίων εταιρείες με supercars, όπως οι Maserati, Aston Martin και Porsche, αλλά και πιο… γήινες φίρμες, με βαριά ιστορία, όπως Citroen, Toyota, Renault, VW και Fiat.

Μάρκα Ψήφοι
ALFA ROMEO 890
BMW 107
AUDI 105
FERRARI 93
HONDA 58
MERCEDES 57
JAGUAR 53
PEUGEOT 53
MASERATI 39
ASTON MARTIN 35
LADA 31
PORSCHE 31
CITROEN 30
TOYOTA 28
MAZDA 24
RENAULT 23
LANCIA 21
VW 20
ZASTAVA 20
FIAT 19
MITSUBISHI 17
VOLVO 17
NISSAN 13
RANGE + LAND ROVER 12
FORD 11
DACIA 9
LAMBORGHINI 7
SEAT 7
CUPRA 6

ford
fiat