Πόσα θα έδινες για το μόνο diesel Audi TT Mk1 του πλανήτη;
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πόσα θα έδινες για το μόνο diesel Audi TT Mk1 του πλανήτη;

5.829 Επισκέψεις στο άρθρο (19/5/2022)

Ο 1.800άρης turbo δεν «έκανε» στον ιδιοκτήτη και έτσι αποφάσισε να τον αντικαταστήσει με τον turbodiesel κινητήρα ενός VW Golf του 2003.

Μοναδικό σε όλη τη γη

Το Audi TT είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μοντέλα της μάρκας και θεωρείται από πολλούς ένα αυτοκίνητο που θα μείνει στην ιστορία χάρη στο μοναδικό του σχεδιασμό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στο καπό βρίσκεται ένας turbodiesel βελτιωμένος στα 180 άλογα

Το Audi TT που βλέπετε στις εικόνες βγήκε από το εργοστάσιο με έναν τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο 1.800άρη κινητήρα αλλά για οποιοδήποτε λόγο, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης αποφάσισε να αντικαταστήσει το μοτέρ αυτό και να τοποθετήσει έναν 1.900άρη turbodiesel κινητήρα από ένα VW Golf. To μοτέρ δεν είναι μαμά αλλά έχουν γίνει μια σειρά από αναβαθμίσεις όπως καλύτερα μπεκ, αντλία από Audi A3 TDI, νέο πρόγραμμα στον εγκέφαλο, ενώ επίσης το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με aftermarket σύστημα εξάτμισης.

Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, ο 1,9 λτ. κινητήρας που αποδίδει εργοστασιακά 131 άλογα και 310 Nm ροπής, έφτασε τα 180 άλογα και τα 461 Nm. Με το μοτέρ συνεργάζεται ένα 6άρι μηχανικό κιβώτιο που στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

«Μαμά» τόσο εξωτερικά όσο και στην καμπίνα

Η εξωτερική εμφάνιση του TΤ δεν διαφοροποιείται σε κάποιο βαθμό, αν εξαιρέσουμε  το μικρό έμβλημα TDI στο πίσω μέρος. Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε Brilliant White χρώμα. Σε καλή κατάσταση και χωρίς αλλαγές είναι το εσωτερικό.

Μοναδικό σε όλη τη γη!
- «Καπούτ» ο εργοστασιακός 1.800άρης turbo
- Στο καπό υπάρχει πλέον ο 1,9 λτ. turbodiesel ενός Golf 
- «Μαμά» τόσο εξωτερικά όσο και στην καμπίνα
Γουστάρεις την σχεδίαση του Audi TT; Θα το προτιμούσες με diesel μοτέρ για να μην πληρώνεις τις βενζίνες του απαιτητικού 1.800άρη;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
test center